/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Nieuws

Nieuws

 

2021


                        

Afgelopen dinsdagavond 19-10-2021 was het eindelijk zover dat de kaarten weer op tafel lagen en dat was precies 2 jaar geleden.

Om 19.00 is de aanvang van de avond, wel wat vroeg maar ja, om 24.00 moet het café de deuren sluiten.

Op deze avond zijn de dames ook welkom en dat is toch altijd weer gezellig.

We startten  met koffie en gebak en onze voorzitter Piet heet iedereen van harte welkom

De opkomst was heel goed nl. 36 mensen gingen klaverjassen en 15 deden er mee aan het vlotbruggen wat toch af en toe hilarisch was te noemen als de ballen het vertikten om in het gaatjes te blijven liggen.

De bediening was weer goed en er werd gezorgd voor een natje en een droogje.

De leiding bij het vlotbruggen ligt al jaren in handen van Sjaak Besseling en bij het klaverjassen zijn Hans Tops en Klaas Meilink in touw om de scores te controleren en op te tellen terwijl de vrouw van Klaas,  Annie ook behulpzaam is en gezorgd heeft voor heel wat leuke prijsjes, allemaal bedankt hiervoor en dat alles om deze avond te laten slagen.

De winnaars bij het vlotbruggen waren,  1e Sjaak Besseling, 2e Wil Sijm, 3e Ina Ridder.

Bij het klaverjassen ging de 1e prijs naar Hans Tops, 2e Gerrit Broedersz,  3e Piet Broedersz.

Ze mochten allemaal een leuke prijs uitzoeken.

De avond was geslaagd en er was nog even tijd om na te kaarten en een borreltje te drinken.

K.K.

 


 

Openingsavond met als spreker de heer Karel Koper

 

14 September was het eindelijk zover dat we weer konden starten met onze club avonden.

We begonnen goed want de eerste borrel was van Koos en Nel Kreuk die samen 50 jaar getrouwd zijn, proficiat!

Als spreker was uitgenodigd de heer Karel Koper om het een en ander te vertellen over zijn bedrijf.

De opkomst was zeer goed en dat is natuurlijk fijn voor onze spreker Karel.

Het zit bij de Kopers in de genen dat er hard wordt gewerkt en het motto is, je kan beter een best zijn voor je eigen bedrijf dan voor iemand anders en dat was ook al het geval met zijn opa maar vader Jan dacht er ook zo over. Als jong jochie wou Karel al kraanmachinist worden en dat gebeurde dan ook.

Eerst in het bedrijf samen met vader Jan, en broer Dirk.

Nu zijn ze gespecialiseerd in van alles, bv. beschoeiingen, grondverzet, aanleg van wegen.

In 2000 werd het een bv en gingen ze specialiseren in het aanleggen van riolering en renoveren ervan.

In 2016 werden hun kinderen vennoot op en dat moment werd er besloten dat Dirk met zijn zoons en Karel met zijn zoons ieder hun eigen weg op gingen.

Karel en zijn zoons hebben diverse kranen, 2 diepladers, en zandwagens.

Op dit moment 40 man in vaste dienst en zo’n 20 man ingehuurd en een omzet van 8 miljoen.

Veel werk wordt gedaan voor het waterschap en de kranen werken met gps en dat werkt echt geweldig.

In de rondvraag werden er nog heel wat vragen gesteld die goed werden beantwoord.

De naam Koper staat voor goed werk en het is een mooi  gezond Wervershoofs bedrijf.

We kunnen terugzien op een interessante avond, Karel werd bedankt door onze voorzitter Piet Broedersz en hierna werd er nog even gezellig  nagepraat met elkaar.

 


 

Mooi stukje in de binding.

 

Het komt mij wel eens ter ore dat sommige mensen het zo’n deftige naam vinden en misschien is dat ook wel zo! Wat echter velen niet weten is wat deze gewone en gezellige club nou eigenlijk precies inhoudt en daar wil ik graag eens iets over vertellen.

 

Al héél veel jaren komt een groep mannen, waarvan het merendeel gepensioneerd is iedere week op dinsdagavond bij elkaar in ons stamcafé ’t Fortuin in Wervershoof. Ik denk dat we op dit moment iets meer dan 60 leden hebben waarvan er iedere week als er niets bijzonders georganiseerd is, zo’n 30 man bij elkaar komt. We zijn er dan rond 20.00 uur en er wordt gebiljart, gekaart en een deel zit om de stamtafel. Je kijkt er dan van op wat iedereen dan na één week weer voor nieuws te vertellen heeft.

Het ene is waar, het andere niet of vaak denkt ieder er gewoon het zijne van maar meestal is lachen troef en dat is naast gezondheid een heel goed medicijn zoals we allen weten. We worden dan, mogen we wel zeggen, op onze wenken bediend koffie, ’n biertje of een frissie want niemand minder dan onze Miep staat achter de bar. Zij doet dat al denk ik 40 jaar met liefde, kent iedereen en niemand komt iets te kort onder het motto van, je betaalt wat je drinkt want dat houdt zij keurig bij. Maar wat bedoel ik dan met “als er niets bijzonders” georganiseerd wordt. Ik doe een greep uit wat ons het komende seizoen van begin september tot eind april te wachten staat. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.
We hadden gister de openingsavond met als gastspreker Karel Koper, een andere avond waarop we weer wat op kunnen steken voor op de weg met als gastspreker Anton Reus van de verkeersschool. Ook staat een bezoek aan meubelfabriek “de Eekhoorn” in Zwaagdijk in de planning. We houden kampioenschappen libre en bandstoten op het biljart onder zéér deskundige leiding van Klaas en Klaas.

Ook twee avonden klaverjassen en vlotbruggen met de dames er bij. Een leuke avond in de zaal met een gezellig stukje levende muziek, uiteraard ook met de dames want om nou met je kameraad te staan dansen vind ook niet iedereen leuk! Wat dacht je van de Nieuwjaarsborrel met als gastspreker Klaas Wilting, u allen bekend. Een bezoek achter de schermen van “Sprookjes Wonderland” in Enkhuizen en zo nog meer. Ik heb u al verteld dat we wekelijks samenkomen in ’t Fortuin in Wervershoof, onlangs nog verbouwd tot het mooiste en gezelligste café van Noord-Holland met een geweldige gastvrouw én gastheer Karin en Frank. Zij zorgen er altijd voor in prettige samenwerking met het bestuur dat alles meer dan goed voor elkaar is. Daarnaast sponsoren ze ook nog de nodige keren de club waar we natuurlijk heel dankbaar voor zijn. Kortom beste mensen een groep mannen die er elke week weer naar uit ziet om elkaar op dinsdagavond te ontmoeten. En dat kunt u ook doen! Kom gewoon eens langs en schuif aan, wie kom je zoal tegen en zonder enige verplichting. Als je na ’n paar keer denk nou dat lijkt me wel wat dan word je lid en voor een klein bedrag ben je het hele seizoen welkom.

Ik schrijf dit niet om nou zo nodig leden te werven want we zijn een gezonde club maar ik weet zeker dat er mensen zijn die denken wat is dat nou die “soos”. Ik hoop in dat geval dat ik dan wat duidelijkheid heb kunnen geven. We zijn inmiddels gestart met het nieuwe seizoen maar je kunt altijd instappen, wanneer je wilt.
Dus kom eens kijken en rondom de gezellige stamtafel zitten, ontmoet in een gezellige en ontspannen sfeer je dorpsgenoten.

Met vriendelijke groeten,
Piet Broedersz Voorzitter

2020


 

Oktober 2020         

jaarvergadering-604x270-1.png

Notulen Jaarvergadering  29 -09-2020

 

Piet opent de vergadering, die op het laatste moment een uur vroeger begon nl om 19.00 uur, vanwege de nieuwe regels voor de corona, wat inhield dat het café al om 22.00 uur gesloten moest zijn.

De opkomst was goed te noemen met 26 leden en met 4 man aan een tafel was het goed te doen maar evengoed was er een lijst met 14 afmeldingen.

Jaarvergadering2020.jpg       Jaarvergadering2020-1.jpg

Mededelingen:

 Vanwege de corona kan het kaarten en vlotbruggen niet doorgaan.

Notulen:

Klaas leest de notulen voor van 24 september 2019, hierover zijn geen op of aanmerkingen en worden      goedgekeurd.

Jaarverslag:

Ook het jaarverslag, van 2019-2020 voorgelezen door Klaas, met alles wat er tot 17 maart was gebeurd werd goedgekeurd.

Financiën:

Meindert geeft uitleg over de financiën, ook over de vraag waarom we dit jaar 20 euro minder contributie betalen hij kan dit goed onderbouwen verder zien de cijfers er goed uit, we hebben een gezonde vereniging.

Meindert heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en het wordt goedkeurend aangenomen door de leden.

Meindert is aftredend en herkiesbaar en wordt met algemene stemmen weer voor 5 jaar gekozen.

Verslag kascontrole:

Door Peter Steltenpool en Hans Tops, Peter zegt dat er geen op en aanmerkingen waren en dat alles er keurig uit zag.

Verkiezing nieuw lid kascontrole:

Peter is aftredend en Gerrit Hartog is bereid om de plek van Peter over nemen en volgend jaar samen met Hans Tops de kas te controleren.

Regelementen voor de corona:

Besloten is om vanaf, a.s. dinsdag 6 oktober de soos tijdelijk te laten beginnen van  16.00 uur tot 21.30.

Ook is Frank Bot bereid om rond 18.00 een daghap te serveren voor minimaal 8 personen.

Vooraf opgave is een vereiste, daarom zal Klaas Meilink iedere zondag de leden een mail sturen, die je dan kan beantwoorden als je dinsdag gebruik wil maken van de daghap, de kosten zijn ongeveer 12,50 euro.

Rondvraag:

Hans Tops  vroeg of het bestuur erover nagedacht had om de 20 euro korting op de contributie anders te besteden voor een goed doel of zoiets.

Daar heeft het bestuur niet over nagedacht.

Ook vroeg Hans of het mogelijk is om een rouwadvertentie te plaatsen in de binding als een soos lid komt te overlijden. Dit hoeft geen probleem te zijn.

Ook de vraag om een bloemetje bij ziek en zeer.

Dat wordt wel vaker gedaan maar het probleem is dat het vaak niet bekend is.

Dolf vraagt waar je de grens moet trekken, en dat is best wel moeilijk.

Clemens Deen ziet een probleem als iedereen naar de soos wil, wie mag er dan in vanwege het beperkte aantal vanwege de corona.

Nou dat zien we dan wel weer misschien wie het eerst komt wie eerst maalt.

Piet sluit de vergadering en bedankt alle leden voor de opkomst en goede inbreng.

 


 

februari 2020   

             

Libre toernooi om de Jan Buis bokaal!!!

 

11 februari werd er weer begonnen met de voorrondes om een plekje in de finale te veroveren.

19.00 uur starten de eerste partijen en de eerste avond worden er al flink wat partijen gespeeld zodat we de tweede week een uurtje later konden beginnen.

Het toernooi is zo ingedeeld dat iedereen 3 partijen speelt en iedereen van iedereen zou kunnen winnen, door voor iedere speler in te schatten hoeveel punten hij zou kunnen maken en dat is Klaas en Klaas wel toevertrouwd.

Er werden super spannende partijen gespeeld omdat het af en toe voorkwam dat ze beiden nog 1 punt (carambole) moesten maken maar daar soms 5 beurten over deden maar ook werden er de meest onwaarschijnlijke ballen gemaakt.

Maar na de tweede avond waren de 8 finalisten bekend nl. Peter Otten, Jos Oostenbrink, Jan Jong, Klaas Schouten, Klaas Koomen, Cees Verlaat, Gerrit Hartog en Sam Jong.

Dinsdag 25 feb. beginnen we om 17.30 met een borrel en een uurtje later gaan we aan tafel voor de overheerlijke snertmaaltijd met roggebrood en spek zodat de finalisten sterk aan de strijd konden beginnen.

Door loting wordt de groep gesplitst in 2 groepen van 4 en kan de strijd beginnen.

Ook waren er weer vele belangstellende leden die echt meeleefden met de spelers.

Ook nu was iedereen goed geconcentreerd bezig om de punten te maken, maar na vele thrillers zijn eindelijk de 4 finalisten bekend. Om de 3e en 4e plek gaat het tussen Sam Jong en Jan Jong (geen familie).

Jan is iets meer ervaren in de biljartsport en dat betekend dat Jan na goed tegenspel van Sam de 3e plek voor zich opeist.

Dan de finale, die gaat tussen Gerrit Hartog en ons nieuw lid Jos Oostenbrink.

Gerrit was het hele toernooi zeer goed bezig en leek een eenvoudige overwinning te boeken maar

Ineens had Jos een serie van 4 en hij moest er toen nog 1 punt maken en Gerrit nog 5 punten.

Het werd toch nog even billen knijpen maar Gerrit zette zijn goede vorm voort en ook deze 5 punten werden gemaakt, zodat hij zich voor een jaar lang de winnaar van de Jan Buis bokaal mag noemen die ook deze keer weer door de zoon van Jan Buis, nl. Piet Buis werd uit gereikt. Top Gerrit!  Bedankt Piet.

DSC04262JanBuisbokaal.jpg   DSC04264JanBuisbokaal.jpg   DSC04273JanBuisbokaal.jpg

Voor alle 8 finalisten was er nog een leuke attentie zodat we weer terug kunnen kijken op een goed toernooi en er zijn toch weer nieuwe leden die ontdekt hebben dat biljarten een super leuke sport is.

DSC04266JanBuisbokaal.jpg JanBuisbokaal.jpg DSC04268JanBuisbokaal.jpg DSC04269JanBuisbokaal.jpg DSC04270JanBuisbokaal.jpg DSC04271JanBuisbokaal.jpg

17 maart wordt verwacht, dhr. Klaas Wiltink.

 


 

21 januari 2020

De geschiedenis van het Fortuin!

 

171031-t-Fortuin-Wervershoof-ok-kopie-2.jpg

 

             

Frank Bot geeft deze avond uitleg over het wel en wee gebeuren van het café het Fortuin.

58 jaar lang is het Fortuin al in het bezit van de familie Bot. Het is gebouwd op het hoogste punt van Wervershoof. Nico Bot en zijn vrouw Corrie kochten het in 1962 en de eerste bruiloft was van hun zelf, er moest ook veel worden verbouwd, zo werd de kolfbaan een feestzaal en in 1970 werd er zowaar de vierbogen discotheek gemaakt. In 1979 werd de hele voorgevel verbouwd.

 In 1988 kwam Frank bij zijn vader in dienst, hij komt met goede ideeën maar die kosten veel geld en de bank was op dat moment niet bereid om de gemaakte plannen te financieren maar toen de nood het hoogst was bood dhr. Klaas Weel aan om een fors bedrag aan Frank uit te lenen.

Alleen moest alles worden terugbetaald als hij zou overlijden en dat duurde gelukkig nog heel lang.

In 2000 begonnen  Frank en Karin als nieuwe eigenaars.

Weer werd er verbouwd het plafond in de zaal moest hoger en de aangekochte panden van de Wit moesten gesloopt het bedrijf onderging een scan, wat goed uitpakte er kwamen clubs ,solex verhuur, eetcafé, beurscatering, bruiloften en evenementen waaronder de kermis en in 2017 werd het voor café helemaal vernieuwd en steeds moest er weer een financier worden gevonden.

Al met al is het steeds vernieuwen, investeren en doorgaan.

Ook wordt er rekening gehouden met toekomst door Maikel de kans te geven om compagnon te worden.

Wederom was er veel belangstelling van de leden om naar de geschiedenis van het Fortuin te luisteren.  Frank is een vlotte prater die nog veel meer zou kunnen vertellen, bv. over de brand, kermis etc.

Na zijn verhaal worden we verwend met een high bier en high wijn, drie rondjes en keurige uitleg door Maikel over de afkomst van de wijn en de ingrediënten van de verschillende bieren met tussendoor lekkere hapjes en het was super gezellig.

Frank en Karin werden door onze voorzitter bedankt en in de bloemetjes gezet, en hij wenst ze nog  het allerbeste voor de toekomst.

FrankenKarinBot.jpg

11 februari gaan we weer van start met ons libre toernooi om de Jan Buis bokaal.

 

 


Nieuwjaarsreceptie Herensociëteit de Roos,

           Spreker deze avond Ko Boos.

 

koboos-2.jpg

www.boosbestratingen.nl

 

De opkomst was heel groot, zogezegd een volle bak.

Dan blijkt toch weer dat stratenmaker Ko Boos een begrip is op dit gebied en dat er veel interesse was van de leden en zelfs een paar, misschien toekomstige leden die ook graag het verhaal van Ko wilden horen en dat werd een zeer interessant verhaal van een gewone Wervershoofse jongen.

 

Ko woont met zijn vrouw Roos en twee kinderen in de oude snoepwinkel van Ghandy.

In zijn bedrijf werken nu 80 a 90 mensen die bezig zijn met bestratingen  en grondwerk maar ook in dakbestratingen zijn ze gespecialiseerd.

Ko heeft van 2014 tot 2017 samen gewerkt met Lennard Aker, maar inmiddels is Ko algemeen directeur en Lennard is wel nog steeds werkzaam bij het bedrijf.

Samen met Ooms heeft Ko een palleteer machine ontwikkeld,  de stenen worden uit de straat geschept en in de machine gegooid, schoongemaakt, getrommeld en de kapotte stenen worden eruit gesorteerd, de goede stenen worden automatisch keurig op een pallet gezet en zo zijn de stenen direct klaar om ze machinaal te leggen op de straatlaag en zo zie je geen grote hopen stenen meer in het straatbeeld.

Zo worden er tienduizenden m2 machinaal bestraat en tijdens dit werk loopt er een mannetje met een hamer die af en toe hier en daar een tik uitdeelt zodat alles er perfect bij ligt.

Er is tegenwoordig een grote vraag naar dakbestrating, dit is het aanleggen van betonplaten op daken van enorme hallen waar de auto’s dan bovenop kunnen parkeren hierin is Boos gespecialiseerd.

De vraag is groot en de afstanden naar deze klussen worden ook al groter.

Maar natuurlijk zijn er nog heel veel kleinere klussen die veel handarbeid vragen wat doorgaans toch wel zwaar werk is.

Het was goed om te horen dat Ko er wel voor kiest om zelf zijn bedrijf te runnen en niet de zaak te verkopen en zelf werknemer te worden, dat gaat voorlopig niet gebeuren hij is nog jong, 36 en bovendien is het een prachtig bedrijf waar je trots op mag zijn.

stratemakerKoBoos.jpg

De vragen vanuit de leden aan Ko werden kundig beantwoord en zo zijn we allemaal weer wat wijzer geworden.

Ko wordt bedankt door de voorzitter en we heffen allemaal het glas, op het nieuwe jaar.

Verwacht bij Herensociëteit de Roos, op 21 januari het levensverhaal van Frank en Karin Bot.

 


 

2019


 

Decemberavond

 

10 december hadden we onze decemberavond waarbij onze dames ook  waren uitgenodigd.

De opkomst was wat lager dan normaal omdat er toch nog wel wat ziek en zeer heerste, daardoor waren er toch wat meer afmeldingen op het laatste moment.

De voorzitter Piet Broedersz verwelkomt de dames en de heren maar ook onze muzikant voor deze avond Gerard Koedooder.

GerardKoedooder.jpg

De laatste jaren was er geen muziek maar wel spel.

Deze keer was er gekozen voor muziek en dans.

Gerard voelde goed aan wat voor publiek er zat en de stemming zat er goed in.

Natuurlijk gingen de dansliefhebbers de vloer op en degene die mooi zaten konden goed met elkaar praten bij deze gepaste mooie muziek.

Het was zeer gezellig, er werden heerlijke hapjes geserveerd en voor je het weet is de avond weer voorbij.

We kunnen terug zien op een gezellige avond en als we vooruit kijken zien we dat op 7 januari onze Nieuwjaarsborrel hebben en als spreker Co Boos.

Het bestuur wenst alle leden alvast prettige kerstdagen toe en een goed en gelukkig Nieuwjaar!

 


 

       November 2019

Bandstoten bij Herensociëteit de Roos!!

 

We begonnen op dinsdag 13 november aan ons toernooi, de deelname was 28 man.

Door Klaas en Klaas, werden er doormiddel van lootjes trekken 7 poules van 4 man gemaakt.

De winnaars gaan naar de finale en de beste nummer twee.

De gemiddeldes die moesten worden gemaakt waren van tevoren bepaald door de organisatie en waren naar alle redelijkheid toegepast.

Klaas Meilink weet heel goed het tempo van de partijen op te voeren want er moeten er heel wat worden gespeeld en het loopt allemaal gesmeerd,  ook werd er op tijd begonnen, en het tellen en schrijven werd ook goed gedaan door de leden.

Na twee weken zijn dan eindelijk de 8 finalisten bekend die gaan strijden om de eer.

Te weten Ad Neefjes, Jan Hollinga, Sjaak Besseling, Dolf Stam, oud winnaar van vorig jaar Sjaak Bakker, Klaas Koomen, Jan Jong en Gerrit Hartog.

Na loting zijn er twee poules van 4 die gaan strijden voor een plek in de finale.

De spanning stijgt, sommigen hebben er meer last van dan de ander en er wordt gestreden om ieder punt, voor sommigen is het balen en de ander is gelukkig  maar uiteindelijk zijn de finalisten bekend.

Om de 3e en 4e gaat het tussen Sjaak Besseling en Dolf Stam, Dolf komt voor, maar Sjaak haalt alles uit de kast en weet de partij toch te winnen van Dolf en wordt zodoende dus 3e.

DSC04189-1.jpg

De finale gaat tussen Jan Hollinga en Klaas Koomen, de leden gaan er allemaal eens goed voor zitten want Jan maakte in de voorrondes een zeer goede indruk en Klaas barst altijd van de zenuwen.

Het wordt een spannende pot het gaat bijna tot het einde gelijk op maar ineens zijn bij Klaas de zenuwen over en maakt hij de partij uit, en mag hij zich een jaar lang de bandstoot kampioen van de soos noemen.

DSC04181.jpg

Jan was een hele goede 2e.  Natuurlijk was er voor iedere deelnemer een leuke surprise.

DSC04182.jpg    DSC04183.jpg    DSC04184.jpg

DSC04186.jpg     DSC04187.jpg     DSC04188.jpg

De voorzitter bedankt Klaas en Klaas voor de organisatie en de vele leden die hebben geholpen zodat dit toernooi weer goed kon verlopen.

 


 

 

Oktober 2019

klaverjassen-14.jpg

Afgelopen dinsdag avond was er de kaart en vlotbrugavond met de dames.

De dames waren in grote getale aanwezig, wat garant staat voor extra gezelligheid.

Onze voorzitter Piet Broedersz opent de avond en hij heet iedereen hartelijk welkom.

 

Ook staat hij nog even stil bij het overlijden van de nestor van het Fortuin de heer

 

Nic Bot.

SDC13383.jpg

Hierna werd er 1 minuut stilte gehouden.

 

De ontvangst is zoals altijd met koffie en gebak.

De spelleiders zijn bij het klaverjassen Klaas Meilink en Hans Tops met een mooi programma op zijn laptop om alle scores in rap tempo op te tellen, super!

Bij het vlotbruggen was onze vaste spelleider Sjaak Besseling geveld door een griepje maar Wil Sijm was zo goed om de taak van Sjaak over te nemen, top Wil!

Er werden 3 ronden gekaart aan 10 tafels met 4 personen en bij het vlotbruggen deden er 13 mee.

Alles verliep op rolletjes en rond 23.30 konden de uitslagen bekend worden gemaakt en er waren weer vele prijzen, netjes uitgestald op het biljart, complimenten voor Klaas en Annie Meilink voor het vele werk wat eraan vooraf is gegaan!

De winnaar bij het klaverjassen was Sam Jong, met 5353 punten hij mocht als eerste een leuke prijs uitzoeken.

2e was Jan Koomen met 5286 pnt. en 3e Ank Deen met 5189 pnt.

Bij het vlotbruggen was de winnaar Dolf Stam met 163 pnt. 2e Koos Koomen 161 pnt en 3e Anneke Koomen 146 pnt.

Het was een leuke en gezellige avond met een goede opkomst.

 


 

Wervershoof, 15 oktober 2019

 

VAN STRAALJAGERPILOOT TOT GENERAAL.

 

Deze goed bezochte avond was als spreker uitgenodigd, de broer van onze voorzitter, de heer Jan Broedersz.

 

01-10-2012003.jpg

Het thema was het levensverhaal van Jan of te wel,   ,This is my life.’

Als oudste van zes kinderen ging Jan als 18 jarige dienstplichtige naar de KMA in Breda om een vliegopleiding te volgen wat zeer goed ging en had als 24 jarige al ruim 350 vlieguren gemaakt tot het noodlot toesloeg, de vrouw van Jan bleek longkanker te hebben en overleed uiteindelijk aan deze ziekte maar ook was er een dochtertje van 1,5 jaar, door dit drama moest Jan zijn vliegopleiding beëindigen hij kreeg geen 2e kans meer ook omdat er een overschot was aan vliegers op dat moment.

Al snel binnen een jaar trouwde Jan met zijn buurmeisje Tineke maar werken bij defensie is niet bevorderlijk voor een huwelijk je bent vaak alleen en in het weekend even naar huis maar ze zijn tot nu toe nog steeds samen.

Jan koos ervoor om naar Duitsland te gaan, naar de HAWK, de grond, luchtgeleide wapens waar hij als commandant het bevel kreeg over een eenheid. Hij mocht niet meer vliegen maar wel studeren.

In 1982 was hij majoor, hij was 38 jaar bij de luchtmacht en was daar de jongste kolonel ooit met 41 jaar. Toen hij 44 was werd hij commandant van de Koninklijke school voor de luchtmacht in Woensdrecht.

In 1993-1994 zat hij bij de NAVO staf in Belgie en van 2002-2004 ging hij naar Engeland en werd daar plaatsvervangend directeur van de AIR groep. Dit was zijn laatste functie bij de luchtmacht.

Vanaf zijn 44e jaar kwam er een omslag in zijn leven,  hij werd zeer gelovig en werd er gelukkig van.

Samen met zijn vrouw Tineke gingen ze van 1997-2015 leiding geven aan projecten o.a. in India, Oezbekistan, Zimbabwe, Ecuador, vooral proberen om straatkinderen weer te motiveren en een opleiding te geven. Ook zijn ze met hun camper alle landen van de Balkan afgereisd om de welzijn werkers positief te motiveren.

Ook is er een St. Josef project om teams te trainen tot reizende evangelisten.

In zijn leven tot nu toe is hij 18 keer verhuisd en hij geniet nu van zijn kinderen en kleinkinderen.

Hiermee besluit Jan zijn verhaal, This is my life! Een zeer boeiend relaas waarna er nog vragen konden worden gesteld aan Jan en hierna bedankt Piet zijn broer namens alle leden.

Het was een zeer interessant levensverhaal waar zeer aandachtig naar werd geluisterd want je kon af en toe een speld horen vallen.

 

 

 

 

Wervershoof, 08 augustus 2019

 

Opening van het nieuwe seizoen Herensociëteit de Roos.

 

Onze voorzitter Piet Broedersz heet iedereen van harte welkom op deze eerste avond van het nieuwe seizoen, de opkomst is heel goed en al snel geeft hij het woord aan Kees Schouten en Ben Droog.

A3allesopslaan8-1.jpg

Ook waren er 10 familieleden en vrienden van Kees aanwezig waaronder zijn moeder van 93. Het onderwerp ging over hun project in Kenia.

Het project heet stichting Manda.

Ze zijn  al 10 jaar bezig om daar beter onderwijs te bewerkstellen, zoals landbouw onderwijs maar ook metselen, timmeren,  naaien, elektronica en computer onderwijs, dit laatste is nog niet best.

Ook is het belangrijk om te sporten zoals volleybal door meestal jongens en een soort korfbal ook wel nettybal genoemd door meisjes.

De kinderen dragen schooluniformen en krijgen rond 10 uur in de morgen maïspap of porgel, wat heel voedzaam is.

Belangrijk is ook water, dus zijn er wateropvang bassins gemaakt en goten aan de school gemaakt om het hemelwater naar het bassin te krijgen. Als landbouwobject is geprobeerd kippen te houden maar dat is mislukt, de eieren werden vaak gejat net als de kippen.

Kees is bezig om daar een groentekwekerij op te zetten met vooral tomaten, papaja’s, en watermeloenen maar ook wordt er uien gezaaid. Dit jaar is er 2100 kg watermeloenen geoogst.

De productie moet omhoog dus is er 2 hectare land gekocht.

Belangrijk is om daar, op dit project een goede bedrijfsleider te hebben en ze denken dat er nu iemand is die het kan.

Er gaat veel geld inzitten om dit te bekostigen. Ook is het  mogelijk om iets te doen via microkrediet. Met het geld wat ingezameld is  in Nederland,  daarvoor worden in Kenia spullen gekocht.

De school begon met 30 leerlingen 10 jaar terug en nu zijn het er al 170.

Ze zijn daar dus goed bezig,  Piet bedankt iedereen die gesproken heeft en na het stellen van verschillende vragen besluit hij deze avond en bied namens alle leden een enveloppe met donatie aan voor het project stichting Manda.

 


 

Wervershoof, 08 augustus 2019

 

Heren leden van “De Roos”,

 

Het is bijna kermis, half augustus en het nieuwe seizoen komt er aan dus tijd voor een berichtje en invulling van het nieuwe seizoen namens het bestuur.

Terwijl jullie allemaal in de laatste maanden zaten te genieten van het mooie weer en in het zonnetje zaten heeft het bestuur weer meerdere malen de koppen bij elkaar gestoken om het een en ander weer voor te bereiden voor de komende winter. We hebben ons best gedaan om hier en daar weer eens een andere kant op te kijken en aan te voelen waar behoefte naar is.

Ons inziens is dat volgens bijgaand programma aardig gelukt en hoewel nog niet alles is ingevuld hebben we toch al een behoorlijk beeld van de activiteiten.

We horen ook hier en daar dat er mensen zijn die zich aan zouden willen melden als lid van onze soos, mocht het ook jullie te ore komen zouden we willen vragen help ze dan effe over de streep te trekken, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Tot slot zou ik willen zeggen allemaal een mooie kermis toegewenst en wie weet komen we elkaar nog tegen en proosten we samen op het nieuwe, ongetwijfeld mooi seizoen.

 

Namens het bestuur,

 

Piet Broedersz

Voorzitter.

Wervershoof, 28 mei 2019

 

   Slotdag  Herensociëteit de Roos!!

 

 

Deze middag 28 mei, waren we om 15.00 op het bedrijf, FishFlow in Medemblik.

   over_ons_footer2b.jpg              DMEC-Partner-FishFlowInnovations-1.jpg

We werden ontvangen door de Directeur van het bedrijf Gerard Manshanden en voorzien van koffie en cake in de gezellige ontvangstruimte. In het verleden is Gerard  begonnen met vissen in de kanalen van de Wieringermeer maar omdat hij al snel oplossingen zag voor problemen op visgebied is hij zelf een bedrijf begonnen om zijn ideeën ten uitvoer te brengen.

Het bedrijf ontwikkeld nu water gerelateerde vindingen voor de wereld van morgen.

                2soos.jpg                          5soos.jpg

De missie is het beschermen van onderwater ecosystemen en het voorzien in schone energie uit waterkracht. Gerard is een goede verteller en onze 27 leden werden bijna sprakeloos van de uitleg met beeld en video, we zagen de vissen door een vijzel gaan en er onbeschadigd uitkomen.

Maar ook heeft hij systemen bedacht om vis tegen te houden met flikkerende lichtjes.

Het bedrijf heeft thans 8 patenten en 70 gerealiseerde projecten in 5 landen plus ook een patent op een door hemzelf bedachte stille scheepsschroef, die schroef is fluisterstil en veroorzaakt geen cavitatie zodat er geen vissen door deze nieuwe schroef worden gedood of gewond raken.

               4soos.jpg                        3soos-1.jpg

Gerard heeft voor ieder probleem een oplossing  en nieuwe projecten worden in eigen beheer getest. Ook heeft hij een vijzel bedacht waar dolfijnen ongeschonden doorheen gaan, het bedrijf heeft ook een order voor een project in Indonesië, FishFlow is waarschijnlijk het enigste bedrijf in deze markt.

Er is nog veel meer te vertellen over het bedrijf maar de tijd dringt, dus ook de werkplaats wordt nog bezocht,  want we worden rond 17.30 weer in het Fortuin verwacht waar de eerste borrel voor de club is en waar voor ons een heerlijk koud en warm buffet klaar staat met mooi opgemaakte salades en warm vlees, zo is het allemaal gezelligheid troef, onder het eten werd nog veel werd na gepraat over de presentatie van Gerard Manshanden.

1soos.jpg

Na het eten nog even gezellig nazitten en zo kunnen we weer terugzien op een prachtig seizoen!!

Het bestuur wenst iedereen een mooie zomer en we zien elkaar weer in september.

 

 


 

 Kaart en vlotbrugavond bij Heren Sociëteit de Roos!

 

Ook deze dinsdagavond 9 april, was de opkomst zeer groot, vooral  omdat de dames ook waren uitgenodigd.

Tijdens de ontvangst met koffie en gebak, heet onze voorzitter, Piet Broedersz, iedereen van harte welkom waarna hij het woord geeft aan de organisator van deze avond, Klaas Meilink, die samen met zijn vrouw Annie ook gezorgd hebben voor de vele prijzen die er zijn te winnen.

IMG_0295.jpg

Er wordt aan 11 tafels gekaart en  10 mensen  hebben zich opgegeven voor het vlotbruggen waarvan Sjaak Besseling de deskundige leiding op zich heeft genomen.

Het is een zeer sociaal gebeuren want na ieder ronde wordt er gerouleerd zodat je steeds weer met anderen aan tafel zit,  sommigen krijgen de hele avond slechte kaarten en sommigen juist de hele avond beste, maar de gezelligheid staat voorop en dat maakt deze avonden nou net zo leuk.

Bij het vlotbruggen is het de kunst om de bal in het gat te krijgen waar de meeste punten op staan maar dat valt lang niet altijd mee.

Na goed telwerk van Klaas en Piet waren de winnaars snel bekend.

IMG_0276002-2.jpg   IMG_0268002.jpg   IMG_0269.jpg 

 Bij het vlotbruggen was 1e  Jan Bakker,  2e Anneke Koomen en  3e Alida Grent.

Bij het klaverjassen was 1e  Gertruud Hartog,  2e  Ank Deen  en 3e Jos Kuin

Alles was tot in de puntjes geregeld zodat we tevreden terug kunnen kijken op deze  laatste kaart en vlotbrugavond van dit seizoen.

Hierna werd er natuurlijk nog even gezellig “na gekaart”.

 

 


 

Wervershoof, 19 maart 2019

    Herensociëteit de Roos op bezoek bij,

   Agroplant te Medemblik.

Foto_5-1.jpg

 

Afgelopen dinsdagavond 19 maart hadden we de eer om het bedrijf Agroplant te bezoeken.

We werden zeer gastvrij ontvangen in de mooie kantine met koffie en gebak.

Ook mochten we weer vele leden begroeten die zeer geïnteresseerd waren in, wat dit bedrijf allemaal doet.DSC04010-1.jpg

Eerst kwam de heer Jan van de Lee de eigenaar aan het woord over vroeger en vooral over het ontstaan van de Medemblikker veiling.De naam MEO kwam pas 4 maanden na de oorlog, daarvoor heette het St Jozef en Ons Getrouwen. Alles ging toen per spoorwagon naar vele Europese landen.

Na deze interessante uitleg, kreeg Jeroen, de zoon van ons lid Piet Kuin, het woord.

JeroenKuin.jpg

Jeroen is export director van Agroplant en dit bedrijf handelt in pootaardappelen.

Vanaf dit bedrijf worden kwekers in zeer veel landen, vooral rond de Middellandse zee, Midden Oosten, Azië en Midden Amerika voorzien van het juiste pootgoed maar om voor ieder land het juiste pootgoed te hebben is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen die bestand zijn tegen ziekten, droogte en verzilting dit jaar zijn er 76 rassen verkocht.

Dit zodat in landen met een droog klimaat met minder water toch goede opbrengsten kunnen worden gehaald, er wordt  geëxporteerd naar 50 landen en er wordt ong. 60.000 ton verkocht per jaar. In het bedrijf werken 18 mensen maar er wordt ook gekoeld voor derden zoals Hessing, Puul, Vrolijk, Gourmet en Opperdoese ronde. Nederland is de grootste exporteur ter wereld van pootaardappelen. Na de presentatie mochten we het hele bedrijf bekijken waar alles wordt verpakt gekoeld en export klaar  wordt gemaakt. Tegenwoordig worden de aardappelen niet zoveel meer los op een hoop bewaard maar meest in kub kisten in koelcellen wat de verwerking een stuk gemakkelijker maakt.

DSC04015.jpg            DSC04017.jpg

Na de bezichtiging werden we opnieuw verwend in de kantine met bier , fris en wijn.

DSC04024.jpg

Namens alle leden bedankte onze vice voorzitter Klaas Meilink de heren Jan van de Lee en Jeroen Kuin voor hun goede presentatie. Top!

DSC04020.jpg       DSC04023.jpg

   

 


 

     Biljarten om de Jan Buis bokaal bij,

    Herensociëteit de Roos!!! 2019.

 

Wederom is er 3 weken lang gestreden om de fel begeerde Jan Buis bokaal.

De deelname wordt steeds beter, nu deden er 28 leden mee en ze werden ingedeeld in 7 poules van 4.  Klaas Meilink en Klaas Koomen waren de organisatoren van het spektakel.

De eerste avond werd er om 19.00 afgestoten en konden er al 26 partijen worden gespeeld zodat de tweede avond, normaal om 20.00 uur kon beginnen. Er werden ware thrillers gespeeld en de zenuwen hadden soms de overhand maar na 2 avonden leuke en verrassende partijen waren de 7 winnaars + de beste nummer 2 bekend deze 8 mannen moeten de 3e avond strijden om de Jan Buis bokaal.  De finalisten zijn, Jan Bakker, Sjaak Besseling, Willem Ridder, Simon Tensen, Theo Meester, Klaas Meilink, Arie Ruiter en de beste nummer 2, Koos Kreuk.

Deze avond wordt er gestart om 17.30 uur met een borreluurtje waarbij de eerste borrel wordt aangeboden door Frank en Karin Bot dan om 18.30 de befaamde snertmaaltijd voor ieder lid en voor de liefhebbers was er ook nog roggebrood met spek.

Dit is een goede ondergrond voor de finalisten  en om 19.30 werd er begonnen met de finales.

Ieder speelt eerst 3 partijen en het gebeurd dat er partijen in 10 beurten worden uitgespeeld maar ook soms in 35 beurten en zo komen na geweldig rekenwerk door Klaas M,  Arie Ruiter en Jan Bakker uit de bus, om te spelen om de 3e en 4e plek. Deze partij was zeer spannend want Arie wint nipt met een punt verschil van Jan.

 

           IMG_2500-1.jpg              IMG_2511-1.jpg

De finale gaat zeer verassend tussen Simon Tensen en Willem Ridder, ze hebben  het hele toernooi goed gespeeld, onder grote belangstelling van de vele leden gaat het heel lang gelijk op maar Simon ziet alles heel scherp na zijn oog operatie en met een mooie serie pakt hij de titel en de Jan Buis bokaal, die wordt uitgereikt door Piet Buis de zoon van Jan, zo mag Simon zich een jaar lang libre kampioen van de Herensociëteit noemen.

 

  IMG_2512.jpg     IMG_2513.jpg     IMG_2522.jpg

Voor alle 8 finalisten waren er weer leuke prijsjes verzorgd door Klaas en Annie Meilink.               

Door onze voorzitter Piet Broedersz, werden ook Klaas en Klaas bedankt voor de organisatie van het geslaagde toernooi met een leuke attentie.

IMG_2518.jpg

We kunnen terug zien op een zeer gezellig, sportief en geslaagd toernooi.

 

 


 

Wervershoof, 22 januari 2019

 

Herensociëteit "DE ROOS" naar HYUNDAY/ MITSUBISHI  DEALER  PETER URSEM .

 

Op dinsdagavond 22 januari  hebben we een bezoek gebracht aan de autobedrijven van Peter Ursem;  dealer van niet alleen Hyundai, Mitsubishi, maar ook van NISSAN  en in verschillende steden gevestigd, o.a. in Alkmaar , Purmerend,  Zwaag  en  Schagen.

We werden hartelijk ontvangen door Pieter Ursem, zoon van de grondlegger van het bedrijf en een medewerker Jef.

9a7e6261-b879-4a08-b12f-cd1f18f3236fJPGursem.jpg

Na  de ontvangst met koffie en  koek en ons hebben verlekkerd aan de nieuwe modellen Hyundai  in de showroom, vooral  het nieuwste type:" IONIC" ,  kregen we voorlichting over het recyclen van accu's en werden we door het gehele bedrijf  rondgeleid en hebben onze ogen uitgekeken  met de vele facetten die een modern autobedrijf met zich mee brengt met o.a. veel gebruikte auto´s maar ook de banden opslag van klanten met uiteraard winterdag de zomer banden opslag en straks van het voorjaar de opslag en registratie van de winterbanden.

BezoekUrsem22-01-20195.jpg

Door de opgang van de hybride auto's , mede door de subsidie regelingen en lage bijtelling is het voor vele ondernemers een interessante aanschaf, maar ondanks dat deze auto's zeer bedrijfszeker zijn , gaan er toch regelmatig accu's stuk of zijn ze na een aantal jaren gewoon op .

BezoekUrsem22-01-20192.jpg

Dit heeft Peter Ursem zien aankomen en  ze hebben zich al vanaf 2015 bezig gehouden met het recyclen van accu's, want zoals gezegd : deze berg afval producten wordt steeds groter, maar ook de beveiligingsmaatregelen moeten steeds meer worden aangescherpt om veilig te kunnen werken; mede door de grote diversiteit van accu´s uit allerlei merken en soorten hybride auto´s.

Door het demonteren van deze accu's en de bruikbare onderdelen en cellen eruit te halen  en de goede dingen weer opnieuw in accu’s te plaatsen ontstaan er gewoon accu's met een 2e leven en hiervoor is in de afgelopen 2 jaar een nieuwe klantenkring  gezocht en gevonden; mede door de ingebruikneming van deze accu's in combinatie met zonnepanelen in de binnenlanden van Afrika, waar ze overdag door de zon met  de zonnepanelen worden opgeladen en 's-avonds en 's-nachts  hun opgeslagen stroom kunnen benutten voor verlichting en koelkasten.

Deze gerecyclede accu's gaan globaal weer 10 jaar mee en dan moeten ze echt vernietigd gaan worden, maar op deze manier wordt  door het  hergebruik het milieu deels gespaard en wordt uiteindelijk vernietiging  door  verbranding uitgesteld.

Doordat Peter Ursem zich al vroeg op dit gebied heeft gespecialiseerd is het slechts één van de drie bedrijven in Nederland , die zich recycle specialist mogen noemen en door een intensief netwerk op te bouwen in binnen/ en buitenland , krijgen ze nu steeds meer accu´s ter recycling aangeboden en hebben ook al contracten met Portugal en Italië kunnen afsluiten.

In maart a.s. wordt er een geheel nieuw pand geopend om de aanvoer  en verwerking van defecte accu´s  op gepaste wijze te kunnen opslaan en te verwerken.

BezoekUrsem22-01-20197.jpg

Kortom een zéér interessante en leerzame avond en wij bedanken dan ook de heren Pieter en Jef voor  hun tijd en kennis aan onze Herenclub besteed.

 

 


Wervershoof, januari, 2019

 

 

Vastleggeninvolledigscherm3-1-2019131211.jpg

 

Op dinsdag 8 januari 2019 had de Herensoos zijn 1e clubavond in 't Fortuin en traditioneel had het bestuur weer iets extra voor deze avond in petto.

Eerst werd iedereen door de voorzitter welkom geheten en we hadden bij binnenkomst elkaar de handen al geschud vergezeld met de beste wensen voor het nieuwe jaar en volgens traditie werd er in de pauze even met elkaar geproost met een borrel van de club.

Er was een spreker uitgenodigd  die een bijzondere hobby erop na houdt ; te weten het sparen van RODE ZAKDOEKEN en bij iedere zakdoek hoort een verhaal.

Deze hobbyist is dhr. Fred Snip ( met echtgenote) , ooit Wervershover, maar nu al weer enkele jaren Medemblikker en hij zou 2x drie kwartier komen spreken over dit onderwerp.

Al sinds 1846 worden er rode zakdoeken gedrukt ; eerst door een firma, maar later door veel meer bedrijven en de massa is altijd gemaakt van katoen, maar ook daar zijn vele kwaliteiten in; een enkeling is gemaakt van zijde; soms zijn ze enkelzijdig  , maar  vele waren dubbelzijdig bedrukt.

Fred heeft zelf 285 verschillende soorten rode zakdoeken en vroeger had iedereen een rode zakdoek, maar tegenwoordig is een zakdoek bij de jongeren  niet meer vanzelfsprekend.

Over alle zakdoeken die hij uitvouwde wist hij een verhaal te vertellen en hij is nog steeds niet uit verzameld als hij mensen ontmoet die een rode zakdoek dragen of hebben, wil Fred er meer van weten, of hij wil het kopen , of hij ruilt en zo breidt zijn verzameling nog steeds uit.

We zagen er talloze in verschillende dessins, verschillende kleuren en verschillende gebeurtenissen met b.v.  de Elfsteden van Friesland erop gedrukt, maar ook diverse verschillende met skuutjes erop; zakdoeken van onze eilanden en met overlijden had men speciale zwarte of grijze zakdoeken.

Ook zijn er speciale tassen gemaakt en bekleed met rode zakdoeken , dassen, blouses of worden gebruikt als hoofddoek of sjaal; als pet op je hoofd tegen de zon , carnavalshemden zijn ervan gemaakt en dozen zijn ermee bekleed.

Zo praatte Fred met gemak zijn tijd vol en de tas en doos met zakdoeken leken wel een eindeloze voorraad te bezitten.

Als afsluiting van zijn verhaal werd er een waslijn met 9 verschillende rode zakdoeken opgehangen ; voor alle kinderen Snip een exemplaar waarop door Riet Kuin-Ooievaar een passend gedicht was gemaakt en dit werd trots voorgelezen door Fred.

Nu bleek waarom hij zijn vrouw had meegenomen; zij moest alle zakdoeken weer opvouwen en structureel ordenen voor zijn volgende spreekbeurt.

Hierna werd Fred door onze voorzitter bedankt namens alle aanwezigen en konden de wekelijkse activiteiten door de leden worden uitgeoefend en kijken we terug op een geslaagde openingsavond van 2019.

 


 

Verslag Decemberavond 2018

 

Dinsdagavond 18 december was het onze jaarlijkse decemberavond met de dames.

De opkomst was zeer goed en de koffie en gebak smaakten weer opperbest.

Deze avond stond in het thema van petje op en petje af.

Dhr. John Steenbrink en zijn vrouw Jos hadden de leiding deze avond.

Dus toen iedereen voorzien was van een natje en een droogje kon het beginnen.

Iedereen kreeg een rood petje, we moesten gaan staan waarna John vragen ging stellen over sport.

DSC03997.jpg      DSCbewerkt.jpg

Als je vond dat je het eens was met zijn vraag moest je het petje opzetten.

Als bleek dat het juist was mocht je blijven staan terwijl degene die het oneens waren en dus geen petje ophadden moesten gaan zitten.

Iedere ronde was er voor twee winnaars een leuk prijsje, beschikbaar gesteld door John Steenbrink  maar ook Frank en Karin Bot hadden maar liefst acht waardebonnen voor een daghap beschikbaar gesteld waarvoor onze hartelijke dank.

Er werden vijf ronden gespeeld met iedere keer weer nieuwe winnaars en nieuwe vragen, het was af en toe zeer hilarisch.

DSC03998JPGbew.jpg       DSC04001JPGbew.jpg       DSC04005JPGbew.jpg

De thema’s waren sport, West-Friesland , palingsound, algemeen en muziek.

Het was een leuke en vermakelijke avond waar iedereen van heeft genoten.

Na afloop kon er nog een tijdje gezellig worden nagepraat waarna iedereen weer tevreden huiswaarts ging.

Het bestuur wenst alle leden nog prettige kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!!

 


 

13-11-2018

Verslag Kampioenschap bandstoten

 

We zijn begonnen met 28 deelnemers verdeeld over 7 poules van vier.

Strak geleid door Klaas Meilink die de eerste twee weken de gang er goed in had, zodat er zo veel mogelijk partijen konden worden gespeeld.

Helaas kon Gerard Kaarsemaker zijn titel door ziekte niet verdedigen.

DSC03975.jpg   DSC03976.jpg   DSC03978.jpg

Na twee weken waren de 8 finalisten bekend, deze 8 gaan strijden voor een plek bij de laatste vier.

Op de derde en laatste avond mochten we vele leden begroeten die kwamen om de finalisten te steunen en te zien spelen.

Na vele verrassende uitslagen, want het is echt niet van te voren te zeggen wie er gaat winnen werden de vier finalisten bekend.

Om de 3e en 4e plaats ging het tussen Ad Neefjes en Klaas Meilink,, er werd goed gespeeld en uiteindelijk kon Klaas  de 3e  plek voor zich op eisen.

DSC03982.jpg               DSC03983.jpg

De finale ging tussen Sjaak Bakker en Gerard Broedersz.

Gerard was het hele toernooi goed bezig maar moest het toch afleggen tegen Sjaak die ook met hele goede tegenstanders had afgerekend en ook in de finale liet hij er geen gras over groeien en zo werd Sjaak verdiend 1e. Top Sjaak!

DSC03986.jpg

Hij mag zich een jaar lang bandstootkampioen van Herensociëteit de Roos noemen.

Onze nieuwe voorzitter Piet Broedersz maakte van de gelegenheid gebruik, om de twee organisatoren Klaas en Klaas te bedanken voor de organisatie met een leuke geste.

Iedereen die heeft meegeholpen met tellen schrijven etc. allemaal bedankt!

Voor alle acht finalisten was er een leuke prijs en zo was het opnieuw weer een zeer geslaagd

toernooi!  

DSC03980.jpg        DSC03985.jpg

 


                                                                                                                                                           

 Wervershoof, oktober, 2018.

 

Afgelopen dinsdag 23 oktober was een memorabele avond.

Op de eerste plaats was het de grootste opkomst die we ooit gehad hebben voor het kaarten en vlotbruggen en de presentatie van onze nieuwe voorzitter.

Vice voorzitter Klaas Meilink opent de avond, die begint met koffie, thee en overheerlijk gebak voor iedereen.

Hij heet iedereen welkom en is blij met de grote opkomst.

Hierna geeft hij het woord aan onze nieuwe voorzitter Piet Broedersz.

Piet stelt zich voor aan iedereen, hij heeft jaren lang bij Salco gewerkt,  maar daar hij is nu toch alweer enkele jaren gestopt. Hij organiseert nog wel thema feesten voor o.a. Frank en Karin Bot.

Piet vind zelf dat hij zich nuttig wil maken voor een vereniging en dat is nu als voorzitter van Herensociëteit de Roos.

Wij zijn hier heel blij mee en wensen hem nog vele goede jaren toe in het bestuur.

Na de koffie gaan we klaverjassen met 44 mensen wat betekend dat er 11 tafels zijn met kaarters.

 

Klaverjassen-11.jpg   Klaverjassen-12.jpg

 

Sjaak Besseling en Jan van Ophem nemen de 14 vlotbruggers voor hun rekening en dat doen ze prima.

Vlotbruggen.jpg

 

Het klaverjassen word geleid door Klaas Meilink en Hans Tops, er ontstaan leuke groepjes en zo spreek je weer eens mensen die je anders nooit spreekt en dat is natuurlijk ook de opzet van deze avond er worden 3 rondes gekaart en bij het vlotbruggen krijgt ieder wel 10 kansen maar het blijkt toch ieder jaar weer heel moeilijk om de bal in het holletje te krijgen.

Na afloop worden de winnaars bekend gemaakt.

Bij het vlotbruggen was 1e  Sjaak Bessling  155 pnt. 2e  Lya Ridder  92 pnt  3e  Jennie Kaatee 78 pnt.

Bij het klaverjassen ging de 1e prijs naar Hans Tops 5616 pnt.  2e Nel Kreuk 5570 pnt  3e Lida Besseling met 5416 pnt. er waren nog veel meer prijzen te verdelen voor de overige deelnemers. We zijn ook heel blij met Annie Meilink die al vele jaren alle prijzen koopt en keurig verpakt hiervoor dank.

Hierna sluit Piet het officiële gedeelte en wordt er nog even gezellig nagekaart.

       WilSijm.jpg       KlaasenJanKoomen-2.jpg       Miep-1.jpg       HansTops.jpg                                             

Dinsdag 30 oktober is de aanvang van het driewekelijks biljarttoernooi bandstoten waar 28 mannen zich voor hebben aangemeld.

 

 


 

 

Wervershoof, 25-9-2018.

 

Verslag  dhr. Turkenburg over het klimaat.

 

We keken er al naar uit want dinsdag 25 september mochten we de heer Wim Turkenburg begroeten, hij is woonachtig in Onderdijk.

DSC03967.jpg                        

Wim is een autoriteit op het gebied van klimaatverandering en energie transitie.

Hij is natuurkundige, was lid van de VROM raad in Den Haag, voorzitter van de energie commissie van de VN. Directeur van het Copernicus instituut in Utrecht en doctor in de wiskunde. Dit is slechts een kleine selectie van al zijn activiteiten.

We krijgen uitleg over vele dingen zoals bijv. dat de atmosfeer de temperatuur op aarde bepaald.

Zonder atmosfeer zou het op aarde -18 zijn, met atmosfeer gem. 15gr C.

CO2 en waterdamp houden de warmte van de aarde tegen. Op Venus is geen atmosfeer en is het + 477gr. en op mars -47.

Nederland is een van de grootste uitstoters van broeikasgassen, dit komt omdat het hier economisch zo goed gaat.

Toename van broeikasgassen in de atmosfeer zorgt voor stijging van de temperatuur op aarde maar ook voor verzuring van de oceanen. Door het smelten van ijskappen is van 1890 tot 2017 het zeewater al 24 cm gestegen. Wim schetst een zeer somber beeld voor de toekomst, berekeningen zeggen dat 2100 de oceanen ong. 2 a 3 meter zullen zijn gestegen, als de temperatuur 2 tot 4 graden stijgt. Over 300 jaar zo’n 6 tot 15 meter en als ijs op aarde zou smelten geeft dit een verhoging van 60 meter, wat inhoud dat Nederland onder water komt te staan. Als alleen Groenland zou smelten krijg je al zo’n 6 meter hogere zeespiegel. Dat ziet er somber uit.

CO2 is de boosdoener, dit moet drastisch verminderen. Je zou dus de CO2 uit de lucht moeten halen en in ieder geval minder CO2 uitstoten.

Wim is een voorstander van windmolens en zonne-energie vooral op zee liggen er nog vele mogelijkheden voor windmolens. Tevens zijn ze zeer rendabel en ze verdienen zich soms al na 2 jaar weer terug, ze gaan ong. 30 jaar mee dus tel uit je winst. Maar mocht er op bepaalde dagen geen zon en wind zijn moet er toch een buffer beschikbaar blijven omdat op te vangen.

Wim moest vanwege de tijd een eind maken aan zijn presentatie maar eigenlijk was er nog veel meer te vertellen, dus misschien gaan we volgend jaar voor deel 2.

 

DSC03969.jpg

De opkomst was groot, de vele vragen van de leden werden kundig beantwoord door Wim en we kunnen dan ook terugzien op een zeer leerzame avond en het applaus was dan ook zeer terecht.

 


 

Wervershoof, september 2018

 

Dinsdagavond 4 september was het de opening van het nieuwe seizoen.

Voor deze avond hadden we dhr. Jan van Holten uitgenodigd om uitleg te geven over het hoe en wat van de voedselbank, West-Friesland.

Na de uitleg waren de meningen toch wel wat bijgesteld van sommige leden.

De grootste groep die er gebruik van maakt is tussen de 30 en 50 jaar.

Gemiddeld zitten deze mensen met een schuld van ongeveer € 30.000 .

Er zijn vier locaties waar voedsel wordt uitgedeeld n.l. Wervershoof, Medemblik, Hoorn en Enkhuizen daar krijgen de mensen voor 4 dagen voedsel.

Jan is lid van de stichting, Vrienden van de Voedselbank’ hij geeft vrijwillig uitleg in duidelijke presentaties maar ook word er geholpen om de mensen weer uit de problemen te helpen d.m.v. het invullen van formulieren bv. van administratie, huur en hulp bij schuldsanering.

DSC03839.jpg

Maximaal mag je 3 jaar gebruik maken van de voedselbank maar gem. is het ong. 6 maanden, er werken 100 vrijwilligers en niemand wordt betaald.

Op dit moment maken 145 gezinnen gebruik van de voedselbank maar ook word er extra aandacht aan de kinderen geschonken, b.v. met de vakanties, het mee kunnen met schooluitjes , Sinterklaas en Kerst.

Via de supermarkten en tuinders komen er veel producten binnen maar ook via inzamelingsacties op scholen, kerken en landelijk.

Ook de kosten van de huur voor het pand met verzekeringen, autokosten etc. bedragen zo’n € 50.000 wat toch allemaal via donaties ieder jaar weer word ingezameld.

Het was een leerzame avond en namens alle leden van de Herensociëteit de Roos werden  er nog  twee grote dozen vol producten aangeboden plus de persoonlijke giften van de leden.

 


 

Wervershoof, 14 augustus 2018.

 

Geachte  leden van “De Roos”,

 

Hierbij presenteren wij U het jaarprogramma 2018-2019 van “Herensociëteit de Roos” (zie agenda).

Het is weer bijna kermis dus, zoals u van ons gewend bent, geven wij u hierbij een eerste indruk van wat u het komende seizoen aan activiteiten kunt verwachten. Nadere informatie wordt u in de loop van het seizoen nog meegedeeld en verder wordt het programma steeds geactualiseerd via www.hsderoos.nl Wij hebben er naar gestreefd om voor U weer een interessant en tegelijkertijd gezellig programma samen te stellen, voor elk wat wils dus.

Het programma wat hier voorligt voldoet naar onze mening aan deze wens en wij hopen dan ook dat U zich hier in kunt vinden. Als bestuur zien wij uit naar het komende nieuwe seizoen, waarin wij weer een grote opkomst van onze leden bij onze wekelijkse dinsdagavond verwachten. Wij verwachten ook veel van de speciale avonden, die worden gepresenteerd en hopen dit seizoen, evenals vorig jaar, opnieuw  een uitbreiding van ons ledental te mogen zien. Vooral een verjonging van het ledenbestand moet onze speciale aandacht hebben. Hiervoor is uiteraard ook uw hulp onontbeerlijk.

Ik wens u allen een mooi en gezellig seizoen 2018-2019 en uiteraard fantastische kermisdagen.

 

Namens Uw Bestuur,

 

Wil Sijm

Voorzitter.

 


 

Wervershoof, 29-05-2018.

 

Slotdag Herensociëteit de Roos,

 

Dinsdag 29 mei was het weer zover, de afsluiting van een bijzonder goed seizoen.

Deze keer ging de tocht dinsdagmiddag naar Castricum, naar PWN de Hoep.

Onder leiding van 2 gidsen Willem en Joop gingen we een wandeling maken door het duingebied in twee groepen.

DSC03810.jpg      DSC03811-1.jpg

In een rustig tempo wordt ons verteld wat het duinlandschap zo bijzonder maakt.

Het weer is fantastisch en onder de bomen in de schaduw is het goed toeven.

 

DSC03814.jpg

We worden geconfronteerd met bijzondere bomen, planten, vogels en wat we zoal meer tegenkomen.

Willem onze gids komt uit het onderwijs is goed gebekt en een humoristisch spreker en wat hij zelf zegt, het waarheidspercentage is ongeveer 85 %.

En zo blijkt maar weer in de natuur zijn het vaak de kleine dingen die het doen.

Na 1,5 uur komen we weer terug waar we zijn begonnen en worden we ontvangen in het restaurant Johanna’s Hof voor de koffie en appeltaart.

Om 16.30 uur gaan we richting  Café het Fortuin voor de borrel en het buffet.

 

DSC03815.jpg

 

Vanwege de warmte was er gekozen voor diverse salades en warm vlees en zoals gewend was alles weer prima voor elkaar, hiervoor onze complimenten!

Na afloop van het buffet was er nog ruim gelegenheid voor de liefhebbers om te biljarten te kaarten of gewoon gezellig aan de stamtafel.

Conclusie het was prachtig weer, een interessant en gezellig dagje uit met geïnteresseerde leden.

 


 

Wervershoof april 2018

                Sjaak Sijm over zijn bedrijf Florist Holland .

      

Dinsdag 24 april was als spreker uitgenodigd door zijn vader, dhr. Sjaak Sijm.

Hij is werkzaam als exportmanager voor Florist Holland bv.

Sjaak is een goed en duidelijk verteller, het bedrijf bestaat al ruim 40 jaar en heeft 86 medewerkers.

Hun werk bestaat uit het veredelen van snij en pot Gerbera’s.

Gerbera’s worden vooral gebruikt in gemende boeketten.

Sjaak onderhoud de contacten all over the world. In India is er een laboratorium van 10.000 m2 waar 1000 mensen bezig zijn om op een snelle manier Gerbera’s te vermeerderen, vooral via weefselkweek van hieruit worden ze verzonden over de hele wereld oa. Azie, Iran, USA etc.

Florist levert ong.70% van het hele areaal aan Gerbera’s en er zijn zo’n 350 verschillende soorten.

Ook bestaan er Gerbera’s zonder stuifmeel omdat sommige landen bang zijn dat er ziektes verspreid zouden kunnen worden door stuifmeel.

Botritis was een gevreesde ziekte in de Gerbera’s maar deze is ook door veredeling overwonnen.

De houdbaarheid van de Gerbera kan vergroot worden door een paar druppels chloor in het water te doen. De vermeerdering van potgerbera’s gaat via zaad en de snijgerbera’s via weefselkweek.

Ook is de Gerbera een korte dag plant wat inhoud dat hij licht nodig heeft om te bloeien dus s’avonds het licht aan. Alle Gerbera’s worden gekweekt op substraat en niet in de volle grond. In Nederland staat nog zo’n 200 ha Gerbera’s bij 50 kwekers.

Na deze informatie laat Sjaak nog vele foto’s en een filmpje zien over de omstandigheden in het buitenland dan blijkt toch wel dat we het in Nederland echt heel goed doen maar ja de kosten  bij ons zijn vaak veel hoger als de landen onder de evenaar die dus meer licht en natuurlijke warmte hebben.

Het was in ieder geval een zeer leerzame en interessante avond.

 

DSC03808.jpg

Sjaak wordt bedankt namens de leden, door zijn vader.

 


 

17 april 2018

   Herensociëteit op bezoek naar het Citroenmuseum!!!

 

DSC03766.jpg

 

Dinsdagavond hadden we het voorrecht om met onze club een bezoek te brengen aan het lelijke eendjes museum van Edwin Groen gevestigd in het pand van voorheen meubelzaak de Zeehoek.

We werden ontvangen met koffie en koek verzorgd door, Willem Aker en zijn vrouw Rina in een schitterende ontvangst ruimte.

Edwin geeft ons een uitleg over het ontstaan van zijn verzamelwoede van de Citroen auto’s.

DSC03767.jpg

Het is bijna niet te geloven wat er allemaal staat, je komt echt ogen te kort om het allemaal in je op te nemen.

Edwin spreekt vol passie over zijn auto’s, over iedere auto kan hij wel een verhaal vertellen.

We beginnen met zijn dure aankoop van de oudste lelijke eend ter wereld, gekocht in Franrijk voor 75.000 euro.

Maar er zitten ook vele bijzondere exemplaren tussen waar Edwin vol overgave mooie verhalen over verteld. Zoals hij op een keer, op een boerderij in Frankrijk in een oude schuur een auto ziet staan waar de kippen eieren in leggen en zo staat deze auto nu in het museum.

DSC03780.jpg       DSC03770.jpg              

Er is ook een plekje gecreëerd, zoals Edwin het soms aantreft als hij naar Frankrijk gaat, de auto’s staan dan verwaarloosd in het land of in een oude schuur.

Ook staat er een prachtige oude wegenwacht auto in perfecte staat maar ook staan er diverse splinternieuwe eendjes die nooit zijn gebruikt zelfs twee identieke eendjes waarvan de ene een Engelse variant is omdat het stuur rechts zit.

Alle auto’s die er staan zijn verschillend, wat de leek niet ziet maar voor de verzamelaar is dat nu juist de kick, ook staat er de laatste eend die gemaakt is, alleen is er niet veel meer van over omdat vandalen de auto in brand hebben gestoken maar hij staat er wel!

Als echte verzamelaar koopt hij soms bijzondere dingen zoals een Bugatti race auto met een 8 cilinder motor die per 3 km, 1 liter benzine verbruikt of een nagelnieuwe VW kever met 179 km op de teller.

Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er te zien is.

Ook heeft hij de garage waar hij vroeger heeft gewerkt precies nagebouwd met zijn oude baas die onder de auto ligt.

DSC03765.jpg          DSC03801.jpg

Dat is nog niet alles ook heeft hij oude winkeltjes, die moesten worden gesloten opgekocht en weer opgebouwd maar ook een bruin Frans café zit bij de collectie.

Ook staat er nog een grote collectie oude brommers.

Edwin zou ons nog veel meer kunnen vertellen maar aan alles komt een eind en onze voorzitter Wil bedankt Edwin voor zijn goede uitleg, voor de ontvangst en omdat hij geen alcohol drinkt wordt het een heerlijk pondje paling.

Edwin het was top.!!

 


 

Wervershoof, 3 april 2018.

 

klaverjassen-9.jpg

 

Wat was het weer een fantastische avond afgelopen dinsdag 3 april.

Onze lente klaverjas en vlotbrug avond werd uitstekend bezocht door onze leden en we mochten ook vele dames begroeten.

Gestart werd er, met overheerlijke koffie en gebak.

Iedereen had er zin in dus na het woordje van welkom door onze voorzitter mocht Klaas Meilink, de organisator van deze avond het woord, Klaas kan niet alles alleen en hij prijst de heren Sjaak Besseling, Jan van Ophem en Hans Tops voor hun hulp die we iedere keer weer van ze mogen hebben.

Hierna werden de kaarten geschud en ook werd er met vlotbruggen begonnen.

Het klaverjassen gaat over 3 ronden en de punten worden allemaal gecontroleerd zodat e.v.t. foutjes deskundig worden veranderd.

Bij het vlotbruggen krijgt iedereen 14 beurten om punten te scoren en vaak is het de gelukkigste die wint.

Deze maal was de nummer een bij het vlotbruggen, Dolf Stam met 198 punten, nr. twee was Cees Oyevaar met maar een punt minder 197 punten en 3e was Koos Koomen met 153 punten.

Bij het klaverjassen was er deze keer een zeer verassende winnaar n.l. Jan Koomen het was zijn eerste avond als lid van de Herensociëteit de Roos en hij ging er gelijk met de hoofdprijs vandoor, hij had 5451 punten, nr. twee was Piet Kuin met 5447 punten en 3e was Gerard Kaarsemaker met 5090 punten.

Alle winnaars gefeliciteerd en Annie weer bedankt voor de mooie presentatie van alle prijzen.

 

 

 


 

 

Herensociëteit de Roos,viert 50 jarig jubileum!

 

Afgelopen dinsdag 6 maart was het de grote dag dat ons 50 jarig bestaan werd gevierd.

Om 18.00 uur werd iedereen verwacht in het Fortuin, maar na 23.00 uur mag iedereen die dit wil, blijven zitten voor eigen rekening.

deroos50jaarJPG-2.jpg deroos50jaar.jpg

 

Vele leden waren van de partij, al dan niet met echtgenotes ,de opkomst was heel hoog.

Onze voorzitter, Wil Sijm  opent de feestavond met een toost  en wenst de Herensociëteit nog vele jaren.

Ook heeft Wil vele uren gestoken, in een PowerPoint presentatie over de laatste 10 jaren met vele foto’s en geluid.

Plus een quiz waaraan iedereen mee kon doen en die ging  over het jaar 1968, het jaar van de oprichting van de Herensociëteit met vele  leuke prijsjes.

Op het menu staat een diner met 2 voorgerechten, hoofdgerechtenbuffet en dessert.

Inmiddels is ook onze tafel goochelaar Kees Tuyp  aangekomen en tijdens het buffet gaat Kees van tafel naar tafel om zijn goochelkunsten te demonstreren hij laat echt iedereen verbaast staan en hij oogst veel waardering met zijn acts.

deroos50jaarJPGDSC03732.jpg

Ook de quiz was zeer goed in elkaar gezet door Wil, hij leest eerst vele fragmenten voor uit 1968 en de bedoeling is om zoveel mogelijk van wat hij heeft verteld te onthouden  en na enige tijd worden hier vragen over gesteld die je dan moet invullen.

Als eerste eindigde Tini Groot, tweede was Simon Tensen en derde Nel Kreuk.

Ook werd Ruud Lucassen in het zonnetje gezet omdat hij het langst lid is van de Herensociëteit de Roos, hij mocht een mooie fruitmand  in ontvangst nemen maar ook Simon Grooteman die in de ziekenboeg zit kreeg een fruitmand die bij hem persoonlijk werd bezorgd.

deroos50jaarJPGDSC03726.jpg

Er bleef nog een bos bloemen over en die was voor Miep Kolenberg die al 50 jaar lang iedere dinsdagavond ons bediend wat ze dan ook geweldig doet!

Het werd een hele gezellige avond,het eten was heerlijk en we kunnen terug kijken op een geweldige leuke geslaagde avond.

Het Fortuin en Keurslager Ruiter,bedankt voor de sponsoring!

                                                               

 


 

Wervershoof, 20 februari 2018.

 

Verrassende winnaar van de "JAN BUIS BOKAAL" bij de Herensociëteit de Roos.

 

Op 6 februari begon het LIBRE-TOERNOOI biljarten met als inzet de Jan Buis wisselbeker, die dit jaar verdedigd moest worden door Arie Ruiter. De eerste twee avonden verliepen de partijen  zeer voorspoedig en daardoor kon op de slotavond ontspannen begonnen worden met een borreluurtje, waarbij de eerste borrel werd aangeboden door Karin en Frank, gevolgd door een heerlijke snertmaaltijd compleet met  roggebrood met spek.

Bij de aanvang van de biljart finalepartijen werden er via loting twee poules van vier personen geformeerd , die onderling gingen strijden om de eerste en tweede plaats in hun poule. De  personen die als tweede waren geëindigd in de poule, te weten Arie Ruiter en Siemen Weel , streden om de derde en vierde plek in de eindstand, waarbij Arie Ruiter op kordate wijze wist af te rekenen met zijn tegenstander en de derde plek voor zich kon opeisen in 13 beurten.

Daarna werd de finale gespeel door Gerrit Broedersz en Klaas Meilink, waar Gerrit de sterren van de hemel speelde en in 12  beurten zijn tegenstander het nakijken gaf.

Nu volgde de prijsuitreiking en voorzitter Wil Sijm had als verrassing Piet Buis, de zoon van Jan, gevraagd om de wisselbeker, ooit door zijn vader  aan de club beschikbaar gesteld , te willen uitreiken aan de kampioen. Piet had dit voorstel met veel plezier aangenomen en zei zeer vereerd te zijn  om de winnaar Gerrit Broedersz  de Jan Buis Bokaal te mogen overhandigen.

DSC01944.jpg

Er werd daarna nog lang nagepraat over  de verrassende ontknoping van dit toernooi. Organisatie , bestuur en deelnemers kunnen met veel plezier terugkijken op dit jaarlijks evenement.

 

 


 

Wervershoof, 23-01-2018

         

De Herensociëteit op bedrijfsbezoek bij Niels Kreuk BV 3641969-1.jpg

 

Afgelopen dinsdagavond 23 januari werden we gastvrij ontvangen op het bedrijf van Niels Kreuk bv.

te  Andijk.  In de kantine kreeg iedereen koffie, ingeschonken door Nel de moeder van Niels.

NielsKreukDSC03404.jpg

Zo’n  30 leden waren geïnteresseerd in het reilen en zeilen van dit bedrijf.

Het bedrijf teelt zelf 23 ha tulpen en broeit ongeveer 11.000.000 stelen.

Vaak werken er ongeveer 20 scholieren en zo’n 7 anderstaligen.

Niels hield  een goede presentatie in de kantine en in november 2018 bestaat het bedrijf 25 jaar.

De ouders van Niels,  Koos en Nel, zijn nog steeds actief betrokken bij het bedrijf.

Nel de boekhouding en Koos het inzetten en uithalen van de bollen.

De bloemen  worden vaak aan vaste afnemers verkocht die dat ook weer in hun specifieke verpakkingen willen hebben. Je moet als bedrijf dus wel flexibel zijn.

DSC03407.jpg

Ook kwam het idee om een tulpen pluktuin te creëren in Amsterdam op de Dam, van Niels en nog 2 collega’s.

Dit wordt betaald door de meeste tulpenkwekers die  gezamenlijk een bijdrage betalen om de tulp te promoten.

Niels timmert flink aan de weg, hij heeft sinds kort, de Martien Zandwijkprijs gewonnen voor o.a. energie besparing, door de drie lagenteelt  waardoor er ook minder gas wordt verbruikt en het hergebruik van het water. 

In  2 groepen werden we door het bedrijf rondgeleid  en we waren verbaasd om te zien dat alles er piekfijn, modern en netjes uit zag.

DSC03408.jpg  NielsKreuk.jpg

Bij het afscheid kreeg iedereen een mooie bos tulpen mee naar huis.

De voorzitter bedankte Niels,Koos en Nel voor de gastvrijheid met een waardebon.

6, 13, en 20 februari gaan we weer  biljarten libre,  om de Jan Buis bokaal, dit beloofd weer een spannende strijd te worden we houden U op de hoogte.

 

 


 

 Nieuwjaarsreceptie, Herensociëteit de Roos!

 

Dinsdag 9 januari  was de Nieuwjaars receptie van Hs. de Roos.

Voor deze gelegenheid hadden we als spreker uitgenodigd, dhr.  Cees de Boer  uit Edam .

DSC03397.jpg

Hij werkt  voor het Waterschap  (hhnk) en heeft als hoofdtaak het versterken van dijken .

Het thema was dan ook, hoe houden we onze voeten droog.

Vooral omdat we te maken hebben met een dalende bodem, een stijgende zeespiegel maar ook omdat we te maken hebben met een veranderend klimaat.

Cees is een boeiend verteller en zo blijkt dat er veel dijken worden afgekeurd omdat ze te zwak zijn en in slechte staat verkeren , een van de opdrachten  voor het waterschap  is, dat er in Nederland gezorgd moet worden voor veilige dijken.

Zo moet er in 10 jaar tijd 300 km dijk worden verhoogd en verstevigd wat een enorme klus is.

Ook wordt er gebouwd aan nieuwe gemalen en wat ook van belang is, is dat er op verschillende plekken een doorgang wordt gecreëerd voor vis van zout naar zoet water.

Helder en goed water staat hoog in het vaandel van het waterschap.

Ook langs de kust wordt word alles voorbereid op verhoging van het waterpeil  zoals o.a. bij Petten.

Ook beheerd het waterschap 1400 km aan wegen wat ook allemaal moet worden onderhouden.

DSC03399.jpg  DSC03401.jpg

Al met al was het een zeer interessant thema waar iedereen dan ook geboeid naar luisterde en ook de vragen van de leden werden deskundig beantwoord.

In de pauze heffen we het glas en wenst onze voorzitter  Wil Sijm alle leden een goed ,gelukkig ,gezond en gezellig Nieuw Jaar!

Ook na de pauze wist Cees de Boer de aandacht van de leden vast te houden door zijn boeiende uitleg over  het waterschap.

Het was een leerzame avond en na de presentatie werd er nog even gezellig nagepraat, gekaart  of een potje gebiljart.

 

 


 

12-12-2017

 

Decemberavond bij Herensociëteit de Roos,

 

Afgelopen dinsdag 12 december  hadden we onze jaarlijkse decemberavond, waarbij de dames ook waren uitgenodigd, er waren wel, een paar af en ziekmeldingen  maar met een opkomst van 70 mensen was de opkomst zeer goed.

Na de koffie en gebak , heet de voorzitter Wil Sijm iedereen hartelijk welkom op deze avond.

Hij heeft ook nog nieuws,mede door de kennis van ons lid Hennie Kok kan de molen de Hoop elektriciteit  produceren  zodat de verlichting in de molen al brand op windenergie.

Deze avond stond in het teken van de oud Hollandse spellen.

Meindert Laan had alles netjes op papier gezet 11 groepjes van 6 en de bedoeling was om via persoonlijke handigheid de opdrachten per spelletje uit te voeren.

DSC03373.jpg

Halverwege nog even een korte onderbreking waarna de strijd weer doorging.

Zo hadden we bv. blokken tillen, minigolf, stokken vangen, sjoelen etc. en in totaal waren er 11 spellen die gespeeld konden worden.

Iedereen moest dus van de stoel, en in wisselende samenstelling van de groepjes.

Dit is een goede manier om elkaar beter te leren kennen.

Het was voor onze rekenmeester Meindert nog een flinke klus om alles uit te rekenen zodat de winnaars bekend konden worden.

Op de tafel stonden 20 prijsjes weer keurig voorzien van een vrolijke verpakking door Mevr. Annie Meilink. 

DSC03391-2.jpg

Ook waren de hapjes deze avond , plus 6 waardebonnen voor een daghap gesponsord door Frank en Karin Bot waarvoor onze dank, super!!

Uiteindelijk was Kees Schouten de onbetwiste nummer 1 ,  Dirk Steltenpool nr. 2 en Gerrit Broedersz nr.3.

12-12-2017.jpg

Nadat de voorzitter iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt had bedankt ,werd er nog flink nagekeuveld en kunnen we terugzien op een leuke avond.

 


 

Verrassende winnaar bandstoten, bij Herensociëteit de Roos.

 

7 November  was de aanvang van ons jaarlijkse bandstoot toernooi.

Om het mogelijk te maken dat we 7 poules van 4 man hadden, moesten we een beroep doen op Gerard Kaarsemaker die eigenlijk bijna nooit meer biljart maar hij was bereid om de 28e plek vol te maken zodat het toernooi van start kon gaan.

De eerste avond werden er al 28 partijen gespeeld en Klaas Meilink had wind er goed onder want als de ene partij afgelopen was ging de volgende er vlot achteraan.

Na de tweede avond waren de 8  finalisten bekend en de beste nummer 2 mocht ook meedoen.

Gerard Kaarsemaker, Jan Jong, Klaas Schouten,Gerrit Hartog, Jan van Ophem, Sjaak Besseling en Jan Laan waren de poule winnaars en Dolf Stam was de beste nummer 2.

Maar de avond van de finale werden er eerst twee groepen van vier gemaakt en hieruit komen dan uiteindelijk de 4 finalisten uit.

De strijd was hevig en er mocht doorgespeeld worden tot je de te maken caramboles had gemaakt.

De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen ons nieuwe lid Jan Laan en Dolf Stam en om de eerste en tweede plaats tussen Gerrit Hartog en Gerard Kaarsemaker.

DSC03351.jpg

Gerard Kaarsemaker en Gerrit Hartog

 

Jan en Dolf gingen heel lang gelijk op maar tenslotte pakte Jan de 3e plaats.

DSC03343-1.jpg     DSC03349-4.jpg

                                 Dolf Stam                                                                                                       Jan Laan en Jan van Ophem

 

In de finale tussen Gerard Kaarsemaker en Gerrit Hartog, was het Gerard Kaarsemaker die er geen gras over liet groeien en overtuigend de partij in zijn voordeel besliste zodat hij zich een jaar lang bandstoot kampioen van Hs. de Roos mag noemen.

Hierna was er voor elke finalist een leuke attentie zodat niemand met lege handen naar huis ging.

Kampioenenbandstoten21-11-2017.jpgKlaas Meilink, Gerrit Hartog, Gerard Kaarsemaker, Jan Laan en Klaas Koomen.

 

Ook de organisatoren Klaas en Klaas kregen door de voorzitter nog een pluim en een vleesbon.

Bij deze iedereen bedankt die zijn steentje heeft bijgedragen om alles goed te laten verlopen.

 


 

 

klaverjassen-8.jpg

 

Afgelopen dinsdagavond  17 oktober was het weer zover.

De avond dat de dames ook mee mochten genieten van het klaverjassen en vlotbruggen.

De opkomst heel goed te noemen, 32 mensen gingen voor het klaverjassen en 13 voor het vlotbruggen waarvan zoals gewoonlijk ons enthousiast lid Sjaak Besseling de deskundige leiding had.

Het klaverjassen werd weer geleid door Klaas Meilink en Hans Tops.

Maar eerst was er voor iedereen heerlijke koffie en gebak waarna de voorzitter Wil Sijm iedereen welkom heette en zo kon het allemaal beginnen.

Drie ronden klaverjassen met regelmatig een pitje of een natje,maar ook met af en toe hoge scores.

Het vlotbruggen leek wel moeilijker dan andere jaren de bal deed er soms lang over om in het gaatje te willen vallen wat ook regelmatig mislukte. Uiteindelijk  bleek Henny Kok de meeste mazzel te hebben of natuurlijk de beste van alle vlotbruggers te zijn.

2e was mevr. Ingrit Lucassen die voor het eerst mee deed en 3e  Dolf Stam.

Bij het klaverjassen werd fel gestreden voor een goede score en uiteindelijk bleek het echtpaar Dirk en Corrie Steltenpool er met de hoofdprijzen  vandoor te gaan.

Corrie was 1e  Dirk  2e en ons nieuwe lid Jos Kuin sleepte de 3e prijs in de wacht  en er werden nog meerdere prijzen verdeeld onder de andere winnaars.

Alle prijzen waren weer keurig verzorgd door mevr.Annie Meilink.

Hierna werd er nog even gezellig nagepraat in het mooie vernieuwde voorcafe.

We kunnen weer terugzien op een geslaagde avond en iedereen bedankt voor de positieve bijdrage.

 


 

Wervershoof, 19 september 2017.

 

Herensociëteit. "DE ROOS" op bezoek bij  ROLAN ROBOTICS  .

 

 

foto_original.jpg

Dinsdagavond 19 september mochten wij een kijkje nemen bij Rolan Robotics op de Corantijn te Zwaag en werden we ontvangen door de heer Hans Stam en medewerker Piet  Dijkstra.

Met een kopje koffie was er snel een gemoedelijke sfeer. Na de koffie kregen we een presentatie met diverse types robots aan het werk, te zien in allerlei bedrijven, door Rolan Robotics aangepast aan de wensen van de klant en van specifieke software voorzien. 

DSC01922.jpg

Daarbij werden de beelden  door Hans Stam van deskundig en duidelijk commentaar voorzien en waren we in de gelegenheid de nodige vragen stellen. Ontstaan vanuit de lastechniek wilden Hans en de zijnen een eigen bedrijf opzetten met robotisering , maar dan ook in andere branches om groeimogelijkheden te scheppen en kwetsbaarheid door afhankelijkheid van alleen de metaalindustrie te omzeilen. Zo is  Rolan Robotics in 2002 ontstaan en is men andere markten gaan aanboren door vooral met geïnteresseerden in samenspraak te gaan om zo een goede robot te kunnen ontwikkelen, die aan de volle verwachting van de klant kan voldoen.

DSC01928.jpg

Dit alles wordt dan eerst in een simulatorsituatie nagebootst en getest om te zien of het beantwoordt  aan de wensen van de klant en pas na akkoord wordt de robot  opgebouwd en bij de klant geïnstalleerd. Zo is JOHMA salades al een vaste en grote klant van Rolan Robotics en zijn ze nu voor JOHMA bezig met het ontwikkelen van een wasstraat voor de RVS kuipen waarin de charges voor de salades zijn gemaakt. Deze moeten aan hoogste eisen van hygiëne voldoen en hierin is de robot een vaste waarde om geen enkel plekje in die bakken over te slaan.

Rolan Robotics heeft in hun 15 jarig bestaan al vele aanmoedigingsprijzen gewonnen voor innovaties en toepassingen op robotgebied. Ondanks de crisis vanaf 2007/2008 is Rolan Robotics verdubbeld wat werknemers betreft. Deze mensen zijn allemaal in het eigen bedrijf opgeleid. Om het bestaansrecht veilig te stellen en groei voor de toekomst te waarborgen zoekt men nu naar aanspreekmogelijkheden en raakvlakken met nieuwe markten in totaal andere branches. Zo zijn de food, agrarische  en farmaceutische industrie al vaste waarden geworden bij Rolan Robotics, maar men is nu bijvoorbeeld een overeenkomst aangegaan met CANON en zijn er al diverse gesprekken  gevoerd met een grote matrassen fabrikant om een robot te ontwikkelen in combinatie met een wasstraat om ziekenhuisbedden te kunnen reinigen met behoud van de garantiebepalingen van de fabrikant.

Het was een zeer leerzame avond en voor ons weer eens een hele andere wereld, maar daarom niet minder interessant om dit eens van dichtbij te zien en te horen. Na afloop bedankte onze voorzitter Wil Sijm de heren Hans Stam en Piet Dijkstra voor hun ontvangst en uitleg en hij memoreerde nogmaals hoeveel mooie en bloeiende bedrijven er in onze regio aanwezig zijn..Hij onderstreepte dat met het aanbieden van het traditionele Wervershover slokje en een bos bloemen. Wij wensen Rolan Robotics voor de toekomst veel succes en vernieuwing toe.

 

 


 

 Wervershoof, 5 september 2017.

 Verslag  openingsavond.

 

Dinsdag 5 september was de openingsavond van onze club,in het prachtig nieuw verbouwde voor café maar ook het restaurant en de nieuwe hightech keuken zijn om door een ringetje te halen.

Het is echt een metamorfose, namens onze leden wensen we Frank en Karin veel succes.

De koffie en koek werden ons door Frank en Karin aangeboden, hiervoor onze dank.

De voorzitter Wil Sijm brengt een toast uit op het nieuwe seizoen en hij is verheugd over de goede opkomst van de leden deze avond.

Via de heer Leo Schmidt die tijdens zijn fietstocht van Rome naar Mekka in contact kwam met Melanie Arnold die in het dorpje Maaloula heeft gewoond, heeft Leo aan Melanie gevraagd of ze voor onze leden een lezing wilde houden over Maaloula.

Melanie is geboren in zuid Duitsland, haar vader was zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en oude verhalen van de Arabische mensen.

DSC03336-2.jpg

Toen ze 12 jaar was gingen ze met het gezin verhuizen naar Maaloula in Syrie,het dorp ligt 60 km.ten noorden van Damascus.

Voor haar best wel moeilijk omdat ze  de taal nog niet sprak maar kinderen leren snel, zo ook bij haar.

Er wordt daar door ongeveer 15.000 Christelijke mensen nog de Westaramaisch taal van Jesus gesproken.

Het was een mooi dorp, gebouwd tegen de rotsen met het oudste en mooiste  klooster  van het land.

Melanie heeft er twee jaar gewoond en in 1987 gingen ze weer terug naar Duitsland.

Helaas in 2013 wordt dit vriendelijke dorp overvallen door rebellen, vrienden van Melanie worden ontvoerd , gemarteld en gedood de hele infrastructuur van het dorp is kapot.

DSC03337.jpg       DSC03338.jpg

Nu in 2017 zijn veel mensen weer teruggekeerd naar hun dorp en zijn met de wederopbouw begonnen.

Het onderwijs komt  weer wat op gang maar het ontbreekt aan veel spullen maar ook het gebrek aan medicamenten en spullen voor de agrariërs maar ook grondstoffen voor de bouwvakkers en ruiten voor de woningen etc. op moment is het er weer veilig en kan er weer gewerkt worden aan de wederopbouw maar door gebrek aan geld gaat dit heel langzaam.

Melanie werd toch nog een beetje emotioneel als ze terug denkt  aan de vrienden die ze daar had en die ze nooit meer terug zal zien omdat ze zijn gedood door de rebellen.

Ze wordt bedankt door de voorzitter voor haar verhaal , dat toch wel indruk heeft gemaakt op de leden.

Hierna gaan we nog gezellig even napraten , biljarten en kaarten voor de liefhebbers.

 

 

 


 

 

Wervershoof, 15 augustus 2017.

Nieuw seizoen

 

Geachte  leden van “De Roos”,

 

Hierbij presenteren wij U het jaarprogramma 2017-2018 van “Herensociëteit de Roos”.

Zoals u van ons gewend bent, net voor de kermis van Wervershoof op de mat of in de mailbox, zodat u daar onder het genot van een kermisborrel alvast kennis van kunt nemen. Een memorabel seizoen, want op 6 maart 2018 vieren wij ons 50-jarig bestaan en zal “de Roos” dus Abraham zien, een ervaring die vele leden overigens al hebben meegemaakt.

Alle details van deze feestavond zijn nog niet bekend, maar ga er maar van uit dat wij aan deze heugelijke gebeurtenis gepaste aandacht zullen besteden.

Wij hebben er naar gestreefd om voor U weer een interessant en tegelijkertijd gezellig programma samen te stellen, voor elk wat wils dus.

Het programma wat hier voorligt voldoet naar onze mening aan deze wens en wij hopen dat ook U zich hier in kunt vinden.

Als bestuur zien wij uit naar het komende nieuwe seizoen, waarin wij weer een grote opkomst van onze leden bij onze wekelijkse dinsdagavond verwachten.

Wij verwachten ook veel van de speciale avonden, die worden gepresenteerd en hopen ook dit seizoen weer een uitbreiding van ons ledental te mogen zien.

Dat zou een mooi cadeau zijn voor onze jarige soos. Vooral een verjonging van het ledenbestand zal onze speciale aandacht hebben. Hiervoor is uiteraard ook uw hulp onontbeerlijk.

 

Ik wens u allen een mooi en gezellig seizoen 2017-2018 en uiteraard fantastische kermisdagen.

 

Namens Uw Bestuur,

Wil Sijm

Voorzitter.

 


 

Wervershoof, 30 mei 2017

 

30 mei-2017 mei hadden we de slotmiddag van ons jaarprogramma.

Op deze laatste middag de ging  de reis naar Volendam.

Om 13.00 uur vertrokken we met 22 leden naar het Volendams museum waar we een rondleiding kregen van zowaar een oud voetbaltrainer van VVW  de heer Willem Keijzer.

 

DSC03326.jpg     DSC03328.jpg

In kledendracht wordt alles smeuïg verteld en hij had de volledige aandacht van de leden.

In het museum hingen vele schilderijen over Volendam,van schilders uit de hele wereld,het verhaal zegt dat vroeger vele schilders naar Volendam kwamen en bij hotel Spaander overnachten, maar ze waren vaak zo arm als de luizen en werd er vaak betaald met een schilderij en dat zijn er heel veel ,ze zijn te zien in deze expositie.

Ook het sigarenbandjes museum is indrukwekkend en uniek in de wereld.

Hierna gingen we naar het onderzoekcentrum  Volendam glasaal het is een project dat mede mogelijk is gemaakt door:  Ministerie van Economische zaken,Europees Visserij fonds en de Provincie N.H.

DSC03329.jpg       DSC03332.jpg

De uitleg kwam van Petra van Dijk en Rick Leemans (bioloog)

De laatste 50 jaar is de palingstand met 95% afgenomen en is  de paling een bedreigde diersoort.

De grote vraag op dit moment is nog steeds hoe kan je paling kweken, ze zijn al aardig ver met hun onderzoek en ook konden we kijken in de diverse bassins met goede uitleg van de onderzoekers.

De vrouwtjes paling leggen eitjes en als ze uitkomen sterven de aaltjes gemiddeld na 18 dagen en hier zit het probleem,  wat eten de kleine aaltjes?? 

Ze zijn goed bezig, vooral het vergroten van de larven productie en het verbeteren van het dieet waardoor de overlevingskans groter wordt . Tot slot van de uitleg was er voor iedereen nog een broodje paling.

Hierna gingen we ter afsluiting van seizoen, naar het Fortuin voor een heerlijke broodmaaltijd maar eerst een borreluurtje waarbij de eerste borrel werd aangeboden door Uw Bestuur.

We kunnen terug zien op een geslaagde middag en bij deze wenst het bestuur, alle leden een mooie zomer en een fijne vakantie.

 


 

Wervershoof, 25 april 2017.

 

Dinsdag 25 april was onze spreker de  veehouder, dhr. Meindert Nieuwboer uit Aartswoud.

dhrMeindertNieuwboer.jpg

Het thema was het rundveemuseum , Aat Grootes (uniek in Nederland) wat werd geopend in 2013.

In de stal staan 10 oorspronkelijke koeienrassen met kalveren. In de zomer lopen ze buiten in het weiland, de koeien worden raszuiver gefokt.

Het uitgangspunt is het behouden van de oude Nederlandse rassen maar ook het erf de struiken en fruitbomen zijn van Nederlandse oorsprong.

Naast de koeien zijn er ook schapen, geiten, kippen, ganzen en eenden te zien.

Alle dieren zijn oorspronkelijke Nederlandse rassen.

Het museum is interessant voor jong en oud.

De dieren en het erf worden verzorgd door wel 10 jongens met een verstandelijke beperking, die in de gerestaureerde stolp van de naamgever Aat Grootes wonen, plus 2 begeleiders.

Alles wordt gedaan door vrijwilligers en van half mei tot half september is het museum te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30, de prijs voor volwassenen is 3 euro en voor kinderen 1,50 euro.

dhrMeindertNieuwboer-1.jpg

Ook werd er nog ingegaan op het injecteren van mest, het blijkt dat het desastreus is voor het bodemleven.  Alle wormen gaan dood of worden opgegeten door de zeemeeuwen omdat ze door het injecteren allemaal naar boven komen, maar ook worden alle nesten van de weidevogels  en jonge kuikens vermorzeld door die injecteer machines.

Bovengronds uitrijden is vele malen beter omdat de goede boeren dan een emmer over het nest zetten waarna ze die later gewoon weer weg halen en ook de wormen blijven leven. Maar helaas is er van hogerhand besloten dat er niet bovengronds uitgereden mag worden.

Meindert bleek een goede verteller en op het einde ging nog even de moppentrommel open zodat er nog even gelachen werd om een paar goede grappen.

Hierna werd hij bedankt door Meindert Laan en konden we terugzien op een interessante en leuke avond.

 

 


 

Wervershoof, 4 April, 2017.

 

Kaart en vlotbrug avond. 

 

Dinsdag 4 april hadden we onze kaart en vlotbrug avond samen met de dames.

De opkomst was zeer goed te noemen.

 

4april2017.jpg

40 klaverjassers goed voor 10 tafels en 10 vlotbruggers.

Na de koffie en gebak, zoekt iedereen zijn plekje op en kan de strijd beginnen.  Met klaverjassen spelen we  3 rondes.

Vlotbruggen gaat als volgt, met de biljartkeu moet de bal in een bord met veel gaten gespeeld worden en bij ieder gat staan punten vermeld die worden keurig genoteerd en bij elkaar opgeteld door Sjaak Besseling, er komt wel wat geluk bij maar dat maakt het zo leuk en iedereen heeft een kans op een van de vele prijzen die door Klaas en Annie Meilink zijn geregeld en prachtig verpakt!

Het klaverjassen was ook nu weer zeer spannend en hier waren de prijswinnaars vooral  mensen die eigenlijk bijna nooit in de prijzen vallen en dat is precies het leuke van deze gezellige avond.

Klaas Meilink en Hans Tops, onze vaste rekenkundigen keken of alle ingeleverde uitslagen klopten en ook nu klopte alles weer perfect zodat de winnaars bekend konden worden gemaakt.

 

Klaverjassen:   1e Gertruud Hartog      5498 punten

                           2e Ria Tops                  5377 punten

                           3e Kees schouten       5374 punten

 

Vlotbruggen:    1e Sjaak Besseling       302 punten

                           2e Dolf Stam                 163 punten

                           3e Koos Koomen         147 punten

 

4april2017-1.jpg

 

 

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig met zijn allen nagekaart over deze wederom zeer goed georganiseerde en gezellige avond!

 

 


 

Wervershoof, 14  maart 2017.

 

 

Dinsdagavond 14 maart was bij ons als spreker uitgenodigd, de heer Ben van Veen.

 

DSC03305.jpg

Ben was werkzaam bij Intermaris en had een goede baan maar vanwege zijn vakanties naar Portugal werd de drang al groter voor Ben en zijn vrouw Astrid om, zoals vaak te zien op tv het programma,’ ik vertrek’,om in Portugal een pand te kopen en daar een B&B te beginnen.

In 2007 werd besloten om het werkelijk te gaan doen en begon de zoektocht.

Verscholen in het  groen stond daar het huis van hun dromen en het werd gekocht.

Ben is bouwkundig goed in zijn vak en met hulp van vrienden en kennissen uit Nederland maar uiteraard met Portugese inbreng werd het pand grondig opgeknapt maar ook werden er terrassen en een zwembad aangelegd. De tuin was een wildernis maar ook dat werd goed aangepakt , nieuwe palmen en andere bomen en planten werden aangeplant.

De bouw eisen zijn ong. het zelfde als in Nederland maar de grondprijzen een stuk lager, ong. € 2,50 per m2 .

DSC03302-1.jpg

Inmiddels spreken ze goed Portugees wat heel belangrijk is voor de omgang met de lokale bevolking. De opening in 2009 werd gedaan door de burgemeester uit het dorpje en iedereen werd uitgenodigd voor een feest met eten muziek en dans.  Op dit moment ziet het er allemaal fantastisch uit!

Er kunnen ong. 25 gasten worden ontvangen en er wordt van alles georganiseerd.

Zoals een pompoen festival, natuurwandelingen,schilderen , yoga, sierraden maken en excursies naar bezienswaardigheden in de omgeving.

U kunt via internet zien hoe het er nu uit ziet via : www.quintadatapada.nl .

De opkomst  was zeer goed met 36 man en rond 22.30 uur werd Ben bedankt voor zijn verhaal.

 

 

 

 


 

Wervershoof, februari 2017

 

Afgelopen weken is er weer gestreden om de fel begeerde

Jan Buis bokaal.

DSC03284JPGJanbuis.jpg

7 Feb. begonnen we aan ons libre toernooi met een deelname van 28 man, verdeeld over 7 poules van  4 personen, de eerste 2 weken werd er fel gestreden om eerste te worden in de poule en ook de beste 2e mocht meedoen in de finale.

Iedere deelnemer mag 3x spelen en Klaas Meilink onze rekenmeester zorgt ervoor dat de speeltijd goed wordt benut, zo gauw als een partij uit gespeeld is moeten de volgende spelers alweer gereed staan maar ook gebeurd het dit jaar weer dat de grote favorieten het net niet redden en na 2 weken  zijn de 8 finalisten bekend.

Op dinsdag 21 feb. beginnen we eerst om 17.30 met een borrel aangeboden door Frank en Karin Bot.

Waarna we aan tafel gaan voor de overheerlijke snertmaaltijd met roggebrood en spek!   

Hierna volgt de loting en kan om 19.30 worden begonnen met de finales.

 Op biljart 1 moeten Piet Broedersz,Jan Buis, Meindert Laan , Klaas Koomen  en

Op biljart 2 Moeten Cor Schuitemaker, Simon Tensen, Klaas Groot, en Arie Ruiter spelen om in de finale te komen. We mochten ons verheugen op veel belangstelling van de overige leden  en na vele spannende partijen waren de finalisten bekend.

De 3e en 4e plaats ging tussen good old Jan Buis en Klaas Groot  maar helaas voor Klaas was Jan net iets te sterk  zodat Jan 3e werd.

De finale ging zeer verrassend tussen Arie Ruiter en Piet Broedersz!!

DSC03279JPGJanbuis.jpg

Arie biljart pas een half jaar maar Piet en Arie gaven elkaar de meest beroerde ballen zodat het heel lang gelijk op ging en het super spannend was tot Arie de trekker overhaalde en onze verrassende nieuwe winnaar werd en de beker overhandigd kreeg door Jan Buis zelf,proficiat Arie!

2017.jpg

Voor iedere deelnemer was er een leuke attentie zeer mooi verpakt en goed geregeld door Klaas en Annie.

De uitslag was: 1e Arie Ruiter, 2e Piet Broedersz, 3e Jan Buis, 4e Klaas Groot, 5e Meindert Laan, 6e Klaas Koomen, 7e Simon Tensen, 8e Cor Schuitemaker.

De voorzitter bedankt Klaas en Klaas voor de organisatie met een bon van de keurslager.

We kunnen terugzien op een zeer goed en geslaagd libre toernooi.

 


 

 

Regelement t.a.v. de puntentelling bij het libre toernooi

 

Te behalen punten, zowel in de poulewedstrijden als in de finale.

We spelen max. 20 beurten in de voorwedstrijden.

 

Poule wedstrijden

Winnaar in 20 beurten of eerder krijgt 4 punten.

Verliezer in de poulewedstrijden in gemiddelde of beter krijgt 2 punten.

Verliezer beneden het gemiddelde krijgt 0 punten.

Remise in 20 beurten of minder krijgt 3 punten.

Indien men in 20 beurten niet het aantal te behalen caramboles heeft

Gemaakt wordt diegene winnaar die naar percentage van het aantal gemaakte

Caramboles ten opzichte van het aantal te maken caramboles het hoogste

Percentage heeft is winnaar en krijgt dan 1 punt.

De verliezer krijgt 0 punten.

 

Finale wedstrijden

In de finale partijen worden de partijen uitgespeeld.

Winnaar in 20 beurten of minder krijgt 4 punten, bij meer beurten 2 punten.

Verliezer in een finale partij krijgt bij het behalen van zijn gemiddelde in

20 beurten of minder 2 punten.

Bij verlies in 21 beurten of meer krijgt men 0 punten.

Remise in 20 beurten of minder krijgt ieder 3 punten.

Remise in 21 beurten of meer krijgt ieder 1 punt.

 

Aanvulling op de biljartregels.

De winnaar van iedere poule gaat naar de finale en de beste 2de plaats van alle

Poules gaat mee naar de finale.

Als u om wat voor redenen op het laatste moment een of meerdere avonden niet

Kan deelnemen wilt u dit dan duidelijk doorgeven aan de organisatie.

Dit voorkomt onnodige teleurstellingen.

 


 

Wervershoof, januari 2017

 

Op 3 januari hadden we voor de leden onze jaarlijkse Nieuwjaarsborrel.

Als spreker was uitgenodigd Dhr. Rob Kaijer.

We konden zeer vele leden verwelkomen, die toch wel heel geïnteresseerd waren in de ontwikkeling van Taxi Kaijer.

Na de koffie krijgt Rob het woord en verteld over de start van zijn opa Jaap Kaijer in 1946

Jaap Kaijer begon met taxi, verhuur en verkoop van een auto’s, maar had ook een ambulance, verkocht benzine en gaf rijles.

 

DSC03179.jpg

Later namen Rob’s vader en moeder, Sam en Ina het bedrijf over en begonnen ze aan de Olympiaweg. Het was niet druk in die jaren en Sam is toen begonnen met het restaureren van oude auto’s, waar een nieuw tak binnen het bedrijf uit ontstond namelijk trouwservice.

In 1985 werd taxi Boekel overgenomen en als 18 jarige kwam Rob in 1989 werken in het bedrijf van zijn vader en  moeder.  Ook werden er weer taxibedrijven overgenomen wat in hield meer auto’s. en meer vervoer.

10 Jaar lang was Taxi Kaijer gevestigd op de S.Koopmanstr. waar nu Monnie de Vries woont en de taxi’s in de kas aan de overkant van N. Schouten.

In 1999 verhuisd het bedrijf naar de Handelsweg 12 en neemt Rob met zijn vrouw Toos het bedrijf in 2000 over van zijn vader en moeder. In 2001 wordt ook taxi Kool overgenomen.

Ziekenvervoer, Valys, Rolstoelvervoer, Straattaxi en koeriers diensten worden ook gedaan.

In 2007 zijn er 23 auto’s,  in 2008 word GPS ingevoerd en in 2014 komt er een contract met Leekerweide en wordt zelfs de boordcomputer verplicht maar ook wordt de mobilofoon vervangen door internet zodat op kantoor alle auto’s kunnen worden gevolgd waar ze rijden of ze te veilig rijden  etc. alles is nu te zien!

In 2016 volgt er een contract met het doelgroepenvervoer van de 7 WF gemeenten wat inhoud dat er met de samenwerkende collega’s, 100 nieuwe voertuigen aangeschaft worden.

Ieder dag rijden er nu 130 auto’s, alleen al voor het doelgroepenvervoer.  Ook zijn er  nieuwe busjes aangeschaft die rijden op groengas (aardgas).

Op dit moment heeft Taxi Kaijer 98 mensen in dienst en zijn er 75 voertuigen, 12 taxi’s, 44 bussen en 19 rolstoelbussen. Op de centrale worden dagelijks ruim 500 ritten per dag gepland.

Er werden vele vragen gesteld en iedereen was onder de indruk dat ons dorp zo’n mooi bedrijf heeft.     

DSC03182.jpg

Daarna werd er getoost op het nieuwe jaar en Rob bedankt voor zijn presentatie.

 

 


 

Wervershoof, december 2016

 

20 december was het zover, deze avond waren  de dames ook uitgenodigd.

De opkomst was heel goed met 67 mensen en om 20.15 opent onze voorzitter Wil Sijm de avond.

Maar eerst vraagt hij een moment stilte voor de overleden vrouw van ons lid Simon Tensen.

Hierna verteld hij een mooi kerstverhaal in ons Westfriese dialect.

Na de koffie en gebak nemen Klaas en Anneke Koomen het stokje over met een mappen quiz.

Het hele gezelschap wordt gemixt en met 8 mensen per tafel moesten er vele vragen, foto’s rebussen worden opgelost ook het zakjes voelen wat vorig jaar goed was bevallen,vooral door de dames  was er weer bij met andere dingen erin. De rebussen waren pittig maar er waren toch veel goede oplossingen.

Na ong. 15 minuten werd er gewisseld van tafel en rond 22.30 was uitslag bekend.

Frank en Karin Bot hadden 8 daghappen gesponsord maar aangezien er een tafel was met 9 personen die hadden gewonnen werd er alsnog door Frank en Karin 1 extra bon bij gedaan!!

Super en veel dank daarvoor!

De winnaars moesten van kranten een hoed vouwen , opzetten en 3x heel hard hoi,hoi,hoi roepen.

DSC03176-1.jpg

De uitslag was, 1e groep 1, 2e groep 6, 3e groep 7, 4e groep 3 en 5, 6e groep 4, 7e groep 8, 8e groep 2,

Wil sluit af en wenst iedereen een goed ,gezond en een gelukkig Nieuwjaar.

Hierna werd er nog gezellig nagezeten , de bediening was top en we kunnen terugzien op een mooie geslaagde avond.

 


 

 Wervershoof, 15 november, 2016.

Verslag biljart toernooi bandstoten.

 

1 November begonnen we met de aanvang van ons jaarlijks  biljart toernooi bandstoten.

Met een deelname van 24 enthousiaste leden, begonnen we met de voorrondes op 1 november en 8 november.

Onder leiding van Klaas Meilink werden de partijen vlot achter elkaar gespeeld .

Zodat we na 2 avonden, 8 finalisten over hielden.

15 november  begonnen we met de strijd, om een plek in de finale te bemachtigen.

De zenuwen speelden bij velen een grote rol maar desondanks werden de finalisten bekend na secuur rekenwerk van Klaas.

De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen de neven Piet en Gerard Broedersz.

De finale tussen Klaas Meilink en Cor Schuitemaker.

 

DSC03166.jpg

De belangstelling van de leden voor de  beide partijen was zeer groot en er werd echt meegeleefd met een mooie bal of een misser maar na 16 beurten wist Gerard van Piet te winnen en de 3e plek te bemachtigen.

Hierna de finale, beide heren moesten 17 caramboles maken en de strijd ging heel lang gelijk op

Maar ineens zag Klaas het licht en met een serie van 5 kon hij de partij uitmaken en is hij de nieuwe kampioen bandstoten van 2016 van de Herensociëteit de Roos!!

Hierna de prijsuitreiking en kunnen we terug zien op een zeer geslaagd toernooi.

 

 


 

 Wervershoof, 18 oktober, 2016.

 klaverjassen-6.jpg

 

 

Afgelopen dinsdag avond hadden we onze kaart en vlotbrugavond.

De dames waren weer goed vertegenwoordigd en daar zijn we ook zeer blij mee.

De voorzitter Dhr.Wil Sijm heet iedereen welkom en vermeld nog een keer dat het voor het bestuur toch wel belangrijk is om je aan  te melden via de mail, zodat we weten hoeveel mensen er gaan deelnemen.

 

Het klaverjassen aan 8 tafels werd geleid door onze zeer ervaren vice voorzitter Klaas Meilink en Hans Tops .

Het vlotbruggen met 10 deelnemers  werd weer strak geleid door Sjaak Besseling.

Er werd op alle fronten gestreden voor de eer en de uiteindelijke uitslag was,

 

Bij het klaverjassen:  1e Laura Bot  5628 punten, 2e Jan Buis 5586 punten   en 3e  Gerard Kaarsemaker met 5327 punten.

Bij het vlotbruggen:  1e Peter Otten 237 punten  2e Koos Koomen  232 punten en 3e Theo Meester  met 221 punten.

 

De prijzen lagen uitgestald op het biljart en het zag er prachtig uit , het was  allemaal verzorgd  Annie Meilink.

 

De voorzitter  bedankt de organisatie en iedereen voor deelname en sportiviteit, waarna er nog even gezellig wordt na gezeten.

 

1 november starten we met ons bandstoten toernooi ,waar ook al veel belangstelling voor is.

Mocht U denken wat een leuke club is dit, U kunt info krijgen op klaasenannie@quicknet.nl

 

 

 


 

Wervershoof, 20 september 2016.

 

   Herensociëteit de Roos bezoekt het stoommuseum.

 

 

wpid-stoommuseum1-1.jpg

 

 

Dinsdag 20 september werd er door onze leden een bezoek gebracht aan het stoommuseum.

We werden verwelkomt met koffie en koek verzorgd door twee vrijwilligers in het stoomtheater.

 

DSC03151.jpg

Dhr. S. Steltenpool  gaf ons  uitleg over het ontstaan van het stoommuseum dat door dhr. C.P. Jongert in de jaren 70 is opgericht tot wat het nu geworden is door de vele vrijwilligers.

Tevens werd er een korte film gedraaid over het verleden zodat we een goede indruk kregen over hoe alles  in de loop der jaren is veranderd.

Op dit moment  zijn er 85 vrijwilligers actief.

Op het achterterrein staan de unieke gerestaureerde stoomhijskraan en de baggermolen maar ook  machines die nog gerestaureerd  kunnen worden, alleen zijn de kosten daarvoor zeer hoog.

DSC03156.jpg

Het museum is weer terug gebracht in zijn oorspronkelijke staat en bij noodgevallen kan het worden ingezet om te malen, alleen duurt het wel twee dagen voor alles stoomklaar is.

Ook is het, het enige stoommuseum in Nederland.

Twee andere vrijwilligers vertelden vol passie over de werking van de stoomketels en de pompen.

DSC03153.jpg        DSC03158.jpg

Voor de jeugd zijn er miniatuur stoommachientjes zodat ze kunnen ontdekken wat je kan doen als het begint te draaien en fluiten.

We willen iedereen bedanken die ons de gelegenheid heeft geven om met onze club het museum te bezoeken op onze clubavond.

 

 


 

Wervershoof, 6 september 2016

 

Dinsdag  6 september was de openingsavond van H.s de Roos.

Voor deze avond hadden we uitgenodigd dhr. John  Steenbrink en zijn vrouw Jos om onze kennis van  het voetbal te testen, op een leuke manier.

 

DSC03012-1.jpg

 

John  heeft al bij diverse verenigingen succes gehad met zijn quiz o.a. bij de supportersclub van Volendam, Spirit en bij andere gelegenheden.

Na de koffie en de koek kon er worden begonnen aan de 5 ronden.

In groepjes van 3 werd de kennis getest over het Nederlands elftal , over bijnamen van spelers, over stadions  en  Volendam etc.

John presenteerde het op  een leuke duidelijke en humoristische manier terwijl zijn vrouw Jos na iedere ronde de score berekende die daarna  meteen bekend werd gemaakt om de spanning te verhogen en na de 5e ronde waren de winnaars bekend.

Het trio Piet Broeders, Gerard Kaarsemaker en Willem de Ridder mochten alle drie een slagersbon in ontvangst nemen.

DSC03017JPGmnn.jpg      DSC03018.jpg

Na afloop was er voor John en Jos een bon en een  bos bloemen uitgereikt door onze voorzitter Wil Sijm.

Tevens werd Frank Bot nog bedankt voor de sponsoring .

We kunnen terugzien op een mooie avond.

 

 

 

 


 

Wervershoof, 17 augustus 2016.

 

 Geachte  leden van “De Roos”,

 

Hierbij presenteren wij U het jaarprogramma 2016-2017 van “Herensociëteit de Roos”. Traditiegetrouw net voor de kermis van Wervershoof op de mat of in de mailbox, zodat u daar onder het genot van een kermisborrel alvast kennis van kunt nemen.

Als bestuur hebben wij er naar gestreefd om voor U weer een interessant en tegelijkertijd gezellig programma samen te stellen, voor elk wat wils dus.

Het programma wat hier voorligt voldoet naar onze mening aan deze wens en wij hopen dat ook U zich hier in kunt vinden. Als bestuur zien wij uit naar het komende nieuwe seizoen, waarin wij weer een grote opkomst van onze leden bij onze wekelijkse dinsdagavond verwachten. Wij verwachten ook veel van de speciale avonden, die worden gepresenteerd. De openingsavond van 6 september, een voetbalquiz op humoristische wijze gepresenteerd door John Steenbrink, is meteen al een topper Wij hopen dit seizoen weer een uitbreiding van ons ledental te mogen zien. Vooral een verjonging van het ledenbestand zal onze speciale aandacht hebben. Hiervoor is uiteraard ook uw hulp onontbeerlijk.

Ik wens u allen een mooi en gezellig seizoen 2016-2017 en uiteraard fantastische kermisdagen.

 

Namens Uw Bestuur,

 

Wil Sijm

Voorzitter.

 


 

Fitness in de kerk

 

 

IMG_3106.jpg

In januari 2015 heb ik een presentatie gegeven bij de heren club van dinsdagavond.

We hebben nu 2 kerken open.

Een paar foto's van de kerk in Deurne vlak voor de opening.

 

IMG_3108.jpg

 

Ton Schouten

 


 

Wervershoof,31-5-2016.

 

Dinsdag 31 mei was het onze jaar afsluiting  met een bedrijfsbezoek aan SALCO bedrijfsdeuren en aan de  witlofkwekerij van de gebroeders Ruiter.

Met een opkomst van ong. 30 leden werd er gestart om 14.00 bij SALCO op de Korenmarkt.

 

Nieuwewebsitederoos2.jpg

De grondlegger C.P.Sijm begon vanaf 1960 al kleinschalig met de levering van aluminium schuifdeuren wat tijdens de verkaveling een flinke groei doormaakte. Zoon Frank Sijm heeft het bedrijf overgenomen en doorontwikkeld tot wat het nu is. Vooral de gasdichte deuren voor de bewaring van fruit maar ook de koeldeuren voor vriescellen gaan de hele wereld . over. 50% van alle deuren gaan voor export en worden als bouwpakketten verstuurd. Meestal gaat dan iemand van SALCO daar terplekke heen om een deur in elkaar te zetten en instructies te geven  zodat de mensen daar de volgende deuren zelf kunnen monteren. Tijdens de rondleiding door het bedrijf met goede  uitleg van Dik Sijm en Pieter de Graaf kregen we een heel goed beeld van wat er allemaal moet gebeuren om een perfecte deur te maken. Daarna gingen we naar het oude pand van de KARO wat onlangs is gekocht en verbouwd door SALCO.  Dit is tegenwoordig het technische hart van het bedrijf voor alle elektronica die nodig is om de deuren te openen en te sluiten maar ook is er in het pand nog een showroom voor garagedeuren. SALCO is een prachtig bedrijf en een aanwinst voor West-Friesland

Rond 16.00 gaan we bijna allemaal op de fiets naar het witlofbedrijf van de gebroeders Ruiter op de Liederik.

 

 

Nieuwewebsitederoos3.jpg

In 1973 zijn ze begonnen met het telen van witlof op water eerst op de Neuvel  en in 1979 op de Liederik. Het is een echt familiebedrijf met  5 broers. Ons soos lid Arie Ruiter leid ons rond, we beginnen bij het oogsten van het lof we zien een jongeman die de witlof met krop en peen uit de bak haalt en die ophangt in een soort molen waarna de witlofkrop wordt afgesneden en op een lopende band valt, waar twee leuke dames de vuile blaadjes verwijderen en de bakjes vullen en sorteren, de wilofpennen gaan via een lopende band naar buiten waar ze worden gespoeld en verkocht voor veevoer. Dan gaan we naar de trekkerij   dit is een zeer imposant gezicht de bakken 10 hoog opgestapeld het water komt er in de bovenste bak in en zig zagt naar beneden waar het weer opnieuw wordt rond gepompt. Ook nemen we een kijkje bij het opzetten van de witlofwortels en het automatisch systeem van de transport ervan. De vuile bakken worden allemaal gespoeld voordat ze worden vol gezet. We gaan ook de koecellen in waar de witlofpennen wel tot een jaar lang kunnen worden bewaard bij -2 gr.C. en voor gebruik laten ze de pennen 3 weken ontdooien. Dan worden ze gezet in de bakken en 3 weken later kunnen ze worden geoogst. De wilof wordt gezaaid en opgekweekt door akkerbouwers in de N.O.P. Brabant en Zeeland en in november gerooid waarna het op het bedrijf word gesorteerd en gekoeld zodat er jaarrond kan worden geoogst. Het was een interessante en leerzame middag .

Hierna, om 18.00 de heerlijke broodmaaltijd in ons clubhuis het Fortuin en zo werd er nog even flink nagekaart over deze leuke middag en de afsluiting van een mooi seizoen .

 

 

 


 

 

Werverrshoof,  mei 2016

 

 

LOU SNOEK VERTELT BIJ HERENSOCIËTEIT DE ROOS OVER ZIJN HERSTEL NA DE NIEUWJAARSBRAND IN VOLENDAM

 

DSCF2769.jpg

 

Lou heeft met 8 vrienden op het laatste moment een tafel gereserveerd in café De Hemel in Volendam. Na een gezellige avond brak er een verschrikkelijke brand uit. In 5 seconden ging het helemaal mis. Bij het vluchten viel hij en ging bij hem even het lampje uit. Omdat hij pas een cursus in het palingbedrijf van zijn vader gevolgd had wist hij dat hij zijn longen vol moest zien te krijgen met lucht om te kunnen overleven. Dit heeft hem (voorlopig) gered. Via de achterdeur wist hij het pand uit te komen en werd daar door de brandweer gelijk nat gespoten. Voor de afvoer van de slachtoffers waren er veel te weinig ambulances en hij is uiteindelijk met een timmermansbusje naar het AMC te Amsterdam vervoerd. Daar aangekomen is hij direct platgespoten en doorgestuurd naar Brussel. Hij was dusdanig toegetakeld dat hij totaal onherkenbaar was. In Brussel werd hij in kunstmatige coma gehouden. Hij heeft 7 weken niets van zijn omgeving gemerkt, hij was volledig high van de medicijnen. Na 7 weken kwam hij heel voorzichtig weer bij en hoorde hij dat er onder de 14 doden 3 kameraden van hem zaten. Ondanks het enorme verdriet besefte hij dat hij wel een kans gekregen had om te overleven en iets van het leven kon maken. Hij ging samen met andere slachtoffers doelen stellen. De morfine werd afgebouwd en 30 maart werd hij ontslagen uit het ziekenhuis. Daarna werd het thuis revalideren; 7 dagen per week minstens 2 uur per dag. Alles onder begeleiding van de fysiotherapeuten uit Brussel, hetgeen later uitgroeide tot een vriendengroep. Een van die therapeuten was een verwoed bergbeklimmer en die stimuleerde de Volendammers om de Mont Blanc te gaan beklimmen. In

2003 is die tocht geweest, samen met enkele chirurgen en therapeuten uit Brussel, Het werd een gevecht tegen het lichaam waar geen gevoel van warmte en kou meer in zat en met minder luchtinhoud. De pijngrens werd steeds verhoogd. Op 50 meter van de top moest de klim afgebroken worden door slechte weersomstandigheden. Later heeft de groep ook nog met resultaat de Kilimanjaro beklommen.

Lou denkt vanaf die tijd in kansen en niet in beperkingen. Zijn uiterlijk zorgt in Volendam niet voor belemmeringen. Het hele dorp voelt als een goede thuishaven. Hij benut zijn ervaringen om een voorbeeld voor anderen te zijn.

Lou is inmiddels al weer 4 jaar getrouwd met een meisje die hij pas na de brand heeft leren kennen en hij heeft een mooie baan.

Na deze zeer informatieve avond dankte Hans Tops Lou namens de leden voor het delen van zijn ervaringen.

 

 


 

 

Wervershoof, maart, 2016

 

 

Opnieuw was onze klaverjas en vlotbrug avond een succes.

Deze avond waren de vriendinnen en echtgenotes ook van harte welkom.

De avond stond onder leiding van onze duizendpoot Klaas Meilink, maar ook zijn vrouw Annie is zeer actief vanwege alle prijzen die ze weer prima heeft verzorgt.

Maar ook ons rekenwonder Hans Tops was gevraagd om de punten te controleren van de gespeelde partijen.

En net als de voorgaande jaren was Sjaak Besseling stuwende kracht bij de vlotbruggers

Na de koffie en gebak werd er sportief gestreden door  de 40 kaarters en 10 vlotbruggers  om de prijzen.

Uiteindelijk rond 23.00 was de uitslag bekend.

 

DSC02915-2.jpg

Bij het klaverjassen was zeer verrassend,

1e  Ad Neefjes

  2e Tini Koomen

       3e Ruud Lucassen

 

DSC02916.jpg

 

Bij het vlotbruggen,

1e Henny Kok

 2e Jan Bakker

    3e Ina de Ridder

 

Hierna werd er nog gezellig even nagekaart en kunnen we weer terug zien op een gezellige en geslaagde avond.

 


 


 

Wervershoof, maart 2016.

 

JET-BIK te Spanbroek

 

Dinsdagavond was de bezichtiging bij het bedrijf, JET-BIK te Spanbroek.

Ons Soos lid dhr. Gerrit Hartog is daar al vanaf 1983 werkzaam en gaf ons vol enthousiasme zijn presentatie over lichtkoepels en lichtstraten.

 

SDC15092.jpg

 Gerrit heeft bij vele bedrijven gewerkt, bij JET-BIK Projecten B.V. heeft  hij de functie van montagecoördinator, hij is verantwoordelijk voor de montage planning.

Hiervoor maakt hij de afspraken met de klant, regelt de benodigde voorzieningen zoals mobiele kranen, hoogwerkers, valbeveiliging en aanlevering van de materialen op de bouwlocaties.

Bij JET-BIK wordt er in overleg met de klant gezocht naar daglichtoplossingen voor een gezond binnenklimaat.

Vele constructies zijn mogelijk naar, alles wordt op maat gemaakt en als bouwpakket op de locatie aangeleverd

Zo heeft het bedrijf ook de lichtstraten boven de roltrappen van de Arena gemaakt, maar nog vele  andere, soms heel bijzondere constructies in binnen en buitenland.

De rondleiding door de fabriek was zeer indrukwekkend en  de vele machines die er staan zijn vaak zelf ontworpen.

DSC02900.jpg

Leuk om te weten dat de lichtkoepels worden geblazen, de kunststof plaat wordt verhit, ingeklemd en daarna in de juiste vorm geblazen.

Al met al een zeer interessante rondleiding voor de 23 meegekomen Soos leden.

Gerrit, zijn vrouw Gertruud en dhr. Jan Kuijpers werden na afloop bedankt met een klein presentje voor  de presentatie, koffie en de rondleiding .

 

 

 


 

Februari 2016.

 

DE  JAN BUIS  WISSELBEKER IN ANDERE HANDEN.

 

Het jaarlijks terugkerend libre-biljart toernooi mocht zich verheugen in een ongekend hoge deelname van 28 personen.

 

Als traditie hebben we op de slotavond van dit toernooi voor de liefhebbers een overheerlijke snertmaaltijd + roggebrood met spek en vooraf een gratis borrel, aangeboden door Karin en Frank van 't Fortuin.

 

Daarna konden de uit de voorrondes bekend geworden 8 finalisten door loting in 2 poules van 4 personen wederom strijden om de hoogste plaatsen.

 

Lange tijd was Jan Buis zelf, schenker van de wisselbeker, grote favoriet voor de echte finale wedstrijd, maar uiteindelijk ontbrak het hem net aan dat laatste beetje geluk om de cruciale partij naar zich toe te trekken, waardoor hij tegen Piet Broerdersz moest strijden om de 3e en 4e plaats, die hij maar ternauwernood wist te winnen.

 

Hierna kwam de echte finale aan bod en die ging tussen Koos Kreuk en Meindert Laan.

Dit beloofde een zeer spannende strijd te gaan worden, daar Koos al zijn 3 wedstrijden in de poule had gewonnen en Meindert 2 stuks.

Vele leden waren gekomen en gebleven om de finalisten aan te moedigen en leefden met alle "missers" en "klossers" mee om zo te finalisten een hart onder de riem te steken.

DSC03470-1.jpg

 

Deze finale werd gewonnen door Meindert Laan en de wisselbeker werd hem aangereikt door Jan Buis zelf en ook hij kan zich laten bijschrijven op de beker bij de voorgaande winnaars van dit toernooi.

 

De totaal uitslag is geworden: 1) M. Laan.....2) K. Kreuk....3) Jan Buis....

4) P. Broedersz....5) A. Neefjes....6) J. v. Ophem...7) D. Stam...8) S. Weel.

 

DSC03472.jpg

 

De organisatoren, Simon en Klaas bedankten alle aanwezigen voor hun deelname en ondersteuning bij het schrijven en tellen van de partijen.

 

Dan sprak de voorzitter  lovende woorden voor de dames van ’t Fortuin voor de goede verzorging en sprak zijn lof uit over de presentatie van de prijzen, verzorgd door Annie Meilink.

Tevens bedankte hij Simon en Klaas voor de goede organisatie van het toernooi en als blijk van waardering kregen beiden een tegoedbon van Keurslagerij Ruiter uitgereikt.

Tenslotte had als verrassing de heer Koos Kreuk voor beide organisatoren een mooie grote bos tulpen, die beschikbaar gesteld waren door Maatschap Kreuk uit Andijk.

 

De Herensociëteit kan wederom terugzien op een zeer geslaagd toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 


 

 

 

                       H.s. de Roos   26-01-2016

 

Deze avond brachten we een bezoek aan de champignon kwekerij van Koolen in Slootdorp.

Zo’n 30 leden waren geïnteresseerd, in hoe het er aan toegaat op dat bedrijf.

Het weer was stormachtig  maar binnen in de kantine was het aangenaam en onder het genot van een kop koffie vertelde dhr. Leo Koolen ons over het ontstaan van het bedrijf in 1981 en over de ontwikkelingen in de loop der jaren, in het begin duurde de teelt 12 weken maar inmiddels is het al oogstbaar na 5 weken. In 1980 waren er 800 champignon bedrijven maar op dit moment nog ong. 200. Er werken nu 140 mensen op het bedrijf.

Eerst ging alles naar de veiling maar nu gaat alles via contracten  en op bestelling .

De kopers bepalen in welke verpakking er geleverd moet worden zodat er dagelijks wel in 80 soorten fust moet worden geleverd maar ook worden er andere soorten champignons gekocht van kleinere kwekers die allemaal worden verpakt door vele verschillende machines.

Per week gaat er zo’n 75000 kg de deur uit veel wordt geleverd aan de Superunie, maar ook aan Hessing, Lidl, Jumbo en Deen. Een nieuwe speler op de markt is Hello Fresh, goed voor 25000 kg per week. Ook heeft Koolen een eigen logo voor de super kwaliteit dat heet, Beste  Oogst Extra.

De champignons groeien op stellingen die via rolbanen langs de plukkers langs gaan.

Het bedrijf probeert te vernieuwen , zo hebben ze de champignonburger ontwikkeld maar ook gaan er veel champignons in cordon bleu,  kaas, etc.

Het ideaal van het bedrijf zou zijn om alle soorten champignons zelf te kweken maar dat is tot nu toe nog niet haalbaar.

De compost waar alles op groeit bestaat uit paardenmest, stro,gier,kippenmest etc. het moet broeien,pasteuriseren en alles wat fout is moet dood het goede moet erin blijven voor een gezonde champignon. Na de oogst gaat de compost over het land in de Wieringermeer.

 We kunnen terugzien op een zeer interessant bedrijfsbezoek.

 

 


 

Ex burgemeester van Medemblik bij Herensocieteit de Roos,

 

Op de  avond van de Nieuwjaars receptie was uitgenodigd dhr. Theo van Eijk,  ex burgemeester van Medemblik en tot 24.00 deze avond waarnemend burgemeester van Montfoort.

Tevens is hij Statenlid en fractievoorzitter van het CDA in de provinciale staten van N.H. en waarnemend burgemeester van Hollands Kroon.

De opkomst van onze leden was zeer goed te noemen deze avond.

Eerst geeft hij een korte uitleg over zijn jeugd, hij is een ras Rotterdammer en is de jongste van  6 kinderen, als 19 jarige werkzaam bij zijn vader in de drogisterij en later heeft hij met zijn broer het bedrijf uitgebreid, maar na 25 jaar werken met klanten werd hem gevraagd om wethouder te worden in Hoek van Holland en na  9 jaar ervaring,  werd hij 4 jaar lang burgemeester van Medemblik.

Zo heeft hij o.a. meegewerkt om de fusie met Wervershoof  Andijk en Medemblik in 2011 tot stand te brengen.   Hierna  werd energie kwestie besproken.

De voorkeur voor schone energie gaat nu nog uit naar windmolens,  N.H moet 685 megawatt leveren.  De Wieringermeer kan ongeveer zo’n 250 megawatt gaan opleveren.

We moeten van onze fossiele brandstof af. De windmolens in Zwaagdijk-oost  gaan er komen omdat ze rechten hebben opgebouwd in de jaren, tenzij ze kunnen ruilen met Opperdoezers.

Zonneakkers met panelen, liever op braak land ,industrieterreinen of op daken.

Daarna kwam het gesprek op de huisvesting van arbeidsmigranten hier liepen de meningen uiteen maar de voorkeur gaat uit naar hotels, op b.v industrieterreinen of bij de agrariërs zelf maar dan moeten ze wel bij de desbetreffende agrariër werken maar in ieder geval in de buurt waar het werk is.  Ook kwam het gesprek op het vluchtelingen probleem, volgens Theo van Eijk zijn niet de vluchtelingen het probleem maar de huisvesting.

Door de crisis blijven ouderen langer thuis wonen Theo vindt dat de regering struisvogelpolitiek bedrijft omdat er ontzettend veel aan huurpenningen moeten worden betaald .  Sociale woningen worden verkocht en het gevolg is minder woningen en steeds meer vraag.

De gemeenten moeten opdracht krijgen om meer woningen te gaan bouwen want volgens onze spreker ligt  er een giga probleem op de loer.

Het was een zeer interessante avond Theo werd bedankt door de voorzitter W.Sijm namens alle leden die aanwezig waren en hij wenste tevens iedereen een G3 jaar.

Dus een gelukkig , gezond , en gezellig 2016

 


 

Na afloop werd er ook nog even gebiljart 

 

          DSC02812.jpg

   DSC02811.jpg

 


 

 

 

Verslag Decemberavond.

 

Afgelopen dinsdag 15 december hadden we de jaarlijkse decemberavond samen met onze vrouwen.  De opkomst was zeer goed te noemen  met ongeveer 70 mensen.

Eerst de koffie en gebak, waarna de voorzitter Wil Sijm iedereen welkom heette .

Daarna werd het stokje overgedragen aan Klaas en Anneke Koomen.

Ze hadden een algemene kennis quiz in elkaar gedraaid.

Na de uitleg door Klaas werd de groep gesplitst en waren er 9 groepen ontstaan.

Op iedere tafel werd een vragenlijst gelegd en kon het spel beginnen.

10 minuten tijd om de vragen te beantwoorden en als de bel begon te rinkelen moest iedereen weer naar een andere tafel en kon worden begonnen met het volgende spel.

Het voelen aan de zakjes vonden vooral de dames heel leuk maar de standplaatsen van de kerken was voor velen toch wel de moeilijkste opgave.

Het werd een veelbewogen avond en de reacties waren allemaal zeer positief, de vragen zeer gevarieerd met een aantal flinke instinkers.

Voor de bediening was het af en toe niet gemakkelijk maar jullie hebben het goed gedaan dames.

Uiteindelijk  kwam er toch nog een groepswinnaar uit de bus, het was groep 3 met 124 punten.

Ineke Weel, Jan Buis, Mevr. Bot, Kees Schouten, Nel Kreuk, Johan Biersteker en Dirk Steltenpool mochten ieder een waardebon voor een daghap geschonken door Frank en Karin Bot in ontvangst nemen.

De voorzitter bedankte  Gertruud Hartog en mevr. Annie Meilink voor hun verdiensten voor de club,  Anneke Koomen kreeg een mooie bos bloemen en Klaas de daghap.

Het was een geweldige avond, iedereen heeft genoten  en er werd nog even gezellig nagepraat .

We wensen alle leden prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

 

 


 

 

 

Wervershoof, 10 november 2015.

 

Nieuwewebsitederoos1.jpg

 

        

Kaart en vlotbrug avond van 10-11-2015

 

Wat was het een fantastische avond!  Wat een goede opkomst van de leden, met bovendien zeer vele echtgenotes.

Eerst de koffie en gebak, waarna  begonnen kon worden met klaverjassen.

Maar liefst 40 personen aan 10 tafels gingen de strijd aan met elkaar en er werden 3 rondes gespeeld van 16 beurten per ronde.

Alles was perfect georganiseerd door Klaas Meilink bij het klaverjassen, al  kostte het  hem wel wat hoofdbrekens  om na afloop de punten na te tellen maar niemand had ook maar enig commentaar over de afloop en zo was na drie ronden klaverjassen de winnaar bekend.

Met  5675 punten was Koos Kreuk de   1e

Met  5042 punten  Dirk Steltenpool,  2e

Met 5040 punten werd  Piet  Broeders 3e   

                                                              

Maar ook waren er nog 9 dames en heren die op het biljart gingen vlotbruggen, dit onder deskundige leiding van Sjaak Besseling. De dames en heren gingen allemaal voor de volle winst en het lijkt gemakkelijker dan het is  maar het was Peter Otten die met de eer ging strijken en als eerste eindigde met  195 punten. 2e werd mevr A.Grent met 169 punten en onze organisator Sjaak Besseling wist er toch nog een 3e plaats uit te slepen met  151 punten.

Voor de vele winnaars waren er weer leuke prijzen en wederom mooi verpakt.

 

DSC02790.jpg

 

Hierna konden we de Bismark bewonderen die door ons lid Henny Kok op schaal is na gebouwd,  alle onderdelen zijn door hem gemaakt en hij heeft er ongeveer ruim 5 jaar aan gewerkt. Iedereen kon van de gelegenheid gebruik maken om vragen aan Henny te stellen en de Bismark bewonderen, natuurlijk wist hij overal een antwoord op en hij kan terug kijken op veel  belangstelling van de leden,goed gedaan Henny!

We kunnen terug zien op een mooie en gezellige avond.

 


 

v.l.n.r. Gerrit Hartog, Jan Jong, Klaas Koomen, Klaas Meilink en Simon Grooteman.

 

 

     Herensociëteit de Roos

      Finale Bandstoten

 

Dinsdag avond 27 oktober moest er worden gestreden om de fel begeerde 1e plaats bij het bandstoten.

De 8 mannen die het moesten doen waren allemaal behoorlijk gespannen maar dat hoort ook zo.

Klaas Koomen en Dik Pronk begonnen gelijk met een  ware strijd en na 13 beurten was de partij al beslist in het voordeel van Klaas met 25 caramboles en Dik had er 20.

Ook de twee andere partijen eindigden in het voordeel van Klaas zodat hij al snel wist dat de finale was bereikt. Op het andere biljart werd ook fel gestreden voor een plek in de finale, Jan Jong was uiteindelijk na een marathon partij tegen Jan Buis de man met de meeste punten zodat de finale ging tussen Jan Jong en Klaas Koomen.

Maar eerst moest de partij voor de 3e en 4e plaats worden gespeeld, dat ging tussen Dik Pronk en Gerrit Hartog , Gerrit liet zich niet gek maken en pakte koelbloedig de derde plek.

Hierna de finale.

Waarschijnlijk had Klaas zijn kruid verschoten in de eerste drie partijen want de geest was uit de fles en Jan ging stoïcijns door met het maken van de caramboles zodat Jan de grote winnaar is geworden van de finale bandstoten  van oktober 2015.

De uitslag was:  1e  J. Jong…2e  K. Koomen..3e  G.Hartog...4e  D.Pronk...5e  F.v/d Gracht..6- punten..6e  C.Grent.. 4- punten..7e  J.Buis.. 3- punten..8e  T.Meester- 0 punten.

De organisatoren Klaas Meilink en Siemen Grooteman werden door de voorzitter, Wil Sijm bedankt voor de goede organisatie en inzet namens allen die hebben meegespeeld, hiervoor ontvingen ze een vleeswaren cadeau van keurslager Ruiter.

Iedereen ging met een leuke prijs naar huis, die waren geregeld door mevr.A.Meilink en dat zag er perfect uit, hiervoor bedankt!

KK

 


 

                                              

13 Oktober was de aanvang van het biljarttoernooi  bandstoten,  er werd  al begonnen om 19.30 en zo kon de strijd al vroeg beginnen.

Het werd een passen en meten voor onze wedstrijdleider Klaas  Meilink omdat er door sommige spelers 3 partijen moesten worden afgewerkt,de biljarts waren continu bezet  en  in totaal werden er deze eerste avond al 24 partijen gespeeld. Voor veel spelers was het nog wat wennen en het lukte ook niet echt bij iedereen maar er werd gestreden voor iedere punt. De heren Jan Buis en Gerrit Hartog waren goed op stoot en maken al bijna aanspraak op de finale.

Dinsdag 20 oktober het vervolg en worden de finalisten bekend die op dinsdag 27 oktober gespeeld wordt.

KK

 


 

 

DSC01187-1.jpg

Dinsdagavond  13 oktober gaat het  jaarlijkse biljart toernooi, bandstoten weer van start.

Met een deelnemersveld van 24 mannen wordt er weer gestreden voor een goede klassering.

Iedereen maakt kans, want er wordt gespeeld  naar je  gemiddelde en je krijgt 20 beurten om de punten binnen te slepen en het liefste binnen de 20 beurten.

Het word zoals ieder jaar weer een spannende strijd, gespeeld over 3 dinsdag avonden.

De derde avond dinsdag  27 oktober,word de finale gespeeld.

De organisatie is in goede handen van Dhr. K.Meilink en Dhr.S.Grooteman.

 


 

 

Wervershoof, 12 augustus 2015.

 

Geachte  leden van “De Roos”,

 

Hierbij presenteren wij U het jaarprogramma 2015-2016 van “Herensociëteit de Roos”. Traditiegetrouw net voor de kermis van Wervershoof op de mat of in de mailbox, zodat u daar onder het genot van een kermisborrel alvast kennis van kunt nemen.

Als bestuur hebben wij er naar gestreefd om voor U weer een interessant en tegelijkertijd gezellig programma samen te stellen, voor elk wat wils dus.

Het programma wat hier voorligt voldoet naar onze mening aan deze wens en wij hopen dat ook U zich hier in kunt vinden. Als bestuur zien wij uit naar het komende nieuwe seizoen, waarin wij weer een grote opkomst van onze leden bij onze wekelijkse dinsdagavond verwachten. Wij verwachten ook veel van de speciale avonden, die worden gepresenteerd. De openingsavond van 1 september, waar oud profwielrenster Adri Visser als spreekster centraal staat, is meteen al een topper Wij hopen dit seizoen weer een uitbreiding van ons ledental te mogen zien. Vooral een verjonging van het ledenbestand zal onze speciale aandacht hebben. Hiervoor is uiteraard ook uw hulp onontbeerlijk.

Ik wens u allen een mooi en gezellig seizoen 2015-2016 en uiteraard fantastische kermisdagen.

 

Namens Uw Bestuur,

 

Wil Sijm

Voorzitter.

 


 

Wervershoof, 10 mei 2015.

Geachte heren van “de Roos”,

 

De finale van een geslaagd seizoen. Zo mag je de slotdag op dinsdag 26 mei a.s. wel noemen en we blijven dit keer weer dicht bij huis. We vertrekken om 12.30 met de auto vanaf  ‘t Fortuin en beginnen bij VAN DER VALK HOTEL in Hoorn, Westfriese Parkweg 1.

3233159.JPG

Daar worden we om 13.00 uur verwacht voor een presentatie en rondleiding in het hotel, casino en bioscoop door Sharon en Nadine. Om 13.45 ontvangst in de lobby met koffie/thee en gebak. We zullen daar ongeveer tot ongeveer half drie verblijven.

 

Daarna gaan we naar Zwaagdijk 293, waar we om 15.00 uur Paardencentrum Moerbeek bezoeken.

download.jpg

 

 

Terwijl u geniet van een kopje koffie of thee met een koekje, wordt het een en ander verteld over de paardenmelkerij en het waarom mensen paardenmelk willen drinken. Hoe zij omgaan met de paarden, waar ze gehuisvest zijn en waarom. En er wordt uitleg gegeven over de producten. Daarna kan men zien hoe de paarden worden gemolken. Natuurlijk wordt er gelegenheid gegeven om de melk te proeven. Ook mogen de verzorgingsproducten op basis van paardenmelk getest worden. De melk, melkproducten en de verzorgingsproducten kunnen, mocht daar behoefte aan zijn, tijdens de excursie gekocht worden. Als laatste brengen we nog een bezoek aan de paarden met hun veulens. De excursie zal ongeveer  2 uur in beslag nemen.

 

Rond half zes zijn we dan weer in ’t Fortuin voor een borrel en de eerste wordt U aangeboden door Uw Bestuur.

download1.jpg

Daarna, om 18.00 uur zult u weer worden verwend met een uitgebreid broodbuffet, bereid door Frank en Karin. De kosten van deze dag, all inclusive, bedragen  €30,00*.         *Deelname alleen aan het broodbuffet  €16,50.

U kunt zich tot en met zondag 24 mei opgeven bij een van onderstaande bestuursleden.

 

Na het eten bijkomen aan de ronde tafel om na te praten over deze dag en verder zijn er ook de gebruikelijke soosactiviteiten. De consumpties zijn dan, zoals gebruikelijk, voor eigen rekening. Hierbij zijn uiteraard ook onze leden, die onverhoopt niet aan dit programma kunnen

meedoen, van harte welkom.

Wij wensen u een prachtige en gezellige dag.

Met vriendelijke groet,

 

Uw Bestuur.

 

Klaas Meilink             583121.

Hans Tops                 586699.     

Wil Sijm                     583922. 

 

We zoeken nog leden die tegen vergoeding, met passaiers naar Hoorn/Zwaagdijk/Wervershoof willen rijden.

Ook hiervan graag opgave bij een van de bestuursleden. 

 


 

Wervershoof, 28 april 2015.

 

 debooer010.JPG

 

Herensociëteit “de Roos” op bezoek bij Fred de Boer.

Eigenlijk stond er iets anders gepland in het jaarprogramma, maar omdat dit niet door kon gaan moest het bestuur op zoek naar een alternatief. Bestuurslid Johan Biersteker kwam toen met het idee om op bezoek te gaan bij Fred de Boer in Andijk aan de Hoekweg in Andijk. Fred reviseert en repareert CATERPILLAR machines. Deze machines worden hoofdzakelijk gebruikt voor wegenbouw,  zowel kleine als hele grote en indrukwekkende machines. Ook restaureert Fred héél oude auto’s bijvoorbeeld van ver vóór de oorlog. Zeer interessant en indrukwekkend om dat eens met eigen ogen te zien leek ons. Hiermee was geen woord te veel gezegd, want deze avond was zonder meer een doorslaand succes. We werden ontvangen door Fred en dochter Miriam en na de koffie en gebak gaf Fred als enthousiast verteller ons een inzicht wat er allemaal in deze branche omgaat. Zowel ingewikkelde reparatie- en onderhoudsklussen als de restauratie van antieke auto’s en motoren zijn bij Fred en Miriam, die ook deskundig meesleutelt , in vertrouwde handen. Een echte oldtimer kan een fortuin waard zijn want, zoals Fred vertelde: “een schilderij, al is het nog zo mooi, kun je vandaag de dag alleen  in een kluis bewaren, maar een klassieke auto, helemaal origineel uitgerust, is niet alleen een collectors item, maar je kunt er mee rijden en showen voor je vrienden en vriendinnen”. Ons oudste lid Jan Buis had een teleurstellend begin van de avond, want op zijn vraag wat zijn oude perfect onderhouden Volvo dan wel niet waard was, kreeg hij als antwoord: niks. Vervolgens werden we meegenomen naar zijn magazijn, waar een enorme voorraad onderdelen vooral van Caterpillar lagen opgeslagen. Stelling na stelling, alles genummerd en voorzien van etiket. Dit is het werk van zijn vrouw Ank, zo te zien een volle dagtaak.!  Iedereen keek zijn ogen uit, want het was werkelijk ongelofelijk wat er allemaal lag opgeslagen.  Als afsluiting van de rondleiding konden we prachtige oldtimers, allemaal in originele staat, indrukwekkend uitgevoerde en gedecoreerde vrachtwagens, maar ook een gerepareerde scootmobiel bewonderen. Dit allemaal vergezeld van enthousiaste verhalen van Fred, die volgens ons nog wel tot middernacht door kon gaan met vertellen over zijn grote passie. Daarna was er gelegenheid om bij te komen van alle indrukken en werden we verrast met een drankje en een hapje. Inmiddels had ook echtgenote Ank zich bij het gezelschap gevoegd, zodat we bijna het hele personeelsbestand van F.J. de Boer aan tafel hadden en omdat het niet bij dat ene drankje bleef, waren we nog lang te gast bij een enthousiaste en gastvrije familie de Boer. Daarna napraten in ’t Fortuin waar onze trouwe gastvrouw Miep al met smart op ons zat te wachten. Kort samengevat: een heel geslaagde avond met dank aan de familie de Boer en natuurlijk ook aan onze eigen Johan Biersteker voor de organisatie van deze avond

 


 

 

 

Bestuur en leden van Herensociëteit “de Roos” hebben met leedwezen kennis genomen van het overlijden van

 

Ton Brakeboer

 

Enthousiast lid geworden, graag en duidelijk aanwezig en sinds kort onze secretaris. Vol plannen, nieuwe ideeën en inspirerend als nieuw bestuurslid. Helaas is hem de tijd niet gegund om dit alles ten uitvoer te brengen.

Wij wensen Ria, zijn kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Wij zullen hem met respect blijven gedenken.

 

 

Wervershoof, 3 april 2015.

 


 

Wervershoof, 17 maart 2015

 

 

Dinsdag 17 februari bezocht herensociëteit  “de Roos”, het bedrijf van Pop Vriend Seeds in Andijk. De belangstelling voor dit bezoek was bijzonder groot. Het is dan ook een pracht bedrijf. 

We werden ontvangen  met koffie en wat gezien het grote aantal mensen nog een hele opgaaf was voor mannen onder elkaar. De organisatie was in handen van Ed Meester,die voor het bedrijf klantenservice en verkoopondersteuning doet en Gerthon van de Bunt die de bonenveredeling onder zijn hoede heeft.

Er werd begonnen met een dia presentatie. Het bedrijf is in 1976 opgericht door Pop Vriend. Inmiddels is op dit moment de derde generatie  die het  bedrijf leid. Het is van een handelsbedrijf veranderd in een gespecialiseerd veredelingsbedrijf.

In 2014 is een prachtig kantoor, laboratorium en een groot distributie centrum gebouwd en verbouwd.

Het bedrijf is gespecialiseerd in bonen, spinazie, biet en de laatste jaren ook de snijbiet.

popvriend008-kopie.JPG

Het is van het grootste belang om steeds nieuwe rassen te ontwikkelen die voldoen aan de steeds grotere eisen die aan het product worden gesteld zoals ziekte resistentie, voldoen aan de klimatologische  omstandigheden , veranderde vraag enz.

Over de gehele wereld wordt het zaad geteeld, van Denemarken tot Afrika en Amerika.

In het bedrijf wordt het zaad verwerkt en verpakt en uiteindelijk weer aan de klanten uitgeleverd. Uiteraard moet het zaad voldoen aan hoge kwaliteitseisen vandaar steeds controle op  onder andere kieming en ziekten. Dit gebeurd ook op het bedrijf in Andijk.

Binnen Europa is het bedrijf een grote speler op hun vakgebied. Als je de groenten van Hak hebt, is de kans groot dat  de groentezaden van Pop Vriend Seeds zijn. Als je in de keuken een blik speciebonen of een pak spinazie opent is er veel kans dat de zaden geleverd zijn door dit bedrijf.

Wat bij de rondleiding door het bedrijf opviel is dat het er zo schoon is. Gerthon liet ons in de kassen zien wat er allemaal komt kijken om een nieuw ras te ontwikkelen. In de enorme loodsen stonden de schoning en vepakking machines opgesteld, die ook steeds weer moeten worden aangepast naar veranderde omstandigheden.

Verder op stonden enorme hoeveel heden zaden klaar om verwerkt of afgeleverd te worden naar landen over de gehele wereld.

Na de rondleiding werden de rondleiders Ed en Gerthon dan ook terecht bedankt voor de mogelijkheid om dit mooie bedrijf te mogen bekijken.

Het bestuur.

 


 

 balk_biljarten-1.png

 

 Libre toernooi bij “De Roos”

 

Als vast onderdeel van het jaarprogramma van de herensociëteit De Roos is op  3, 10 en 17 februari weer harde strijd geleverd in het libre biljarten met als uiteindelijk doel de felbegeerde  Jan Buis bokaal mee naar huis te nemen.

Dit jaar werd al weer voor de 20e keer om deze bokaal gespeeld en aan deelnemers hadden we wederom niet te klagen. Het is ook verheugend dat er vele nieuwe leden  hadden ingeschreven zodat we een open strijd tegemoet gingen. De nieuwelingen deden het uitzonderlijk goed tegen de “oude en door de wol geverfde rotten” zodat we in de finalepartijen notabene 3 nieuw leden konden zien optreden.

Op de avond van de finales was het ook volle bak aan supporters en tevens toeschouwers en hebben we kunnen genieten van het fanatieke en overtuigende spel van nota bene die nieuwe leden die er alles aan deden om het kampioenschap binnen te slepen.

De strijd om de 3een 4e plaats ging heel verrassend tussen Dolf Stam en ons nieuwe lid Meindert Laan. Alsof er geen wedstrijdspanning bestaat deden ze geen millimeter voor elkaar onder, maar moest toch Dolf Stam het onderspit delven.

Khmwt5oD5Zjpgverkl.jpg                dtKS2nIMOzjpgverkl.jpg

 

De finalepartij moest worden gepeeld tussen Jan van Ophem en Hans Tops. Gaande het seizoen was ons opgevallen dat Hans Tops aanvankelijk niet zijn allerbeste resultaten kon behalen en zodoende had Hans er bij voorbaat al een hard hoofd in. Echter precies op tijd en tijdens deze finale kon het bij Hans niet meer stuk en hebben we kunnen genieten van een hoogstaand stukje biljart. Wederom hebben we dus weer waar voor ons geld gekregen en een heel gezellig toernooi meegemaakt.

De Jan Buisbokaal werd daarop met veel trots uitgereikt door het inmiddels oudste lid van onze vereniging: Jan Buis zelf.

Y5PnVZW18Pjpgverkl.jpg

Toch had de vreugdevolle stemming een keerzijde omdat de organisatie van het libre toernooi strak in de deskundige handen was van ons trouwe lid Cees Swart die ons op de startavond 03-02-2015 juist moest ontvallen. Bij de prijsuitreiking wilde onze voorzitter Wil Sijm hieraan niet voorbijgaan en hebben wij Cees op gepaste wijze herdacht.

Omdat we nu eenmaal geen passieve vereniging zijn staat op 17 maart alweer onze volgende activiteit op de rol, te weten een rondleiding op het bedrijf van Pop Vriend in Andijk.

 

Het Bestuur

 


 

 

Nieuwjaarsborrel Herensociëteit De Roos

 

De traditionele Nieuwjaars borrel van de Herensociëteit De Roos mocht zich verheugen in een zeer grote opkomst van haar leden. Dat kwam zeker mede doordat we als gastspreker onze plaatsgenoot Ton Schouten hadden uitgenodigd om eens wat te vertellen over zijn successtory in de Fitness- en Wellnesswereld.

We werden enthousiast welkom geheten door onze voorzitter Wil Sijm en wenste eenieder veel geluk en gezondheid toe in het nieuwe jaar 2015.  Hij gaf daarna snel het woord aan Ton Schouten.

theokrijton-2.jpg

De rode draad in zijn hele betoog was het gegeven dat hij zelf altijd bezig is geweest met sporten, waarvan hij al snel zijn beroep had gemaakt als sportleraar.

Zijn start heeft aanvankelijk geduurd tot zijn 40e jaar, waarin hij meerdere beroepen heeft gehad bij schoolgemeenschappen en na zijn studie bedrijfseconomie bij bedrijven, maar waarin altijd weer het sporten de boventoon voerde. Aanvankelijk met een driemanschap gestart in Wervershoof  met  “De Dars” zijn de activiteiten later uitgebreid met nieuwe formules en trends in de Fitnesswereld. Mede door uittreden van partners is uiteindelijk van het driemanschap alleen Ton samen met dochter Inge overgebleven als eigenaren van De Dars.

In deze enorme vechtwereld werd aanvankelijk eerst door de concurrentie gevochten om de prijs, maar later ook op verschil in kwaliteit, vormen en begeleiding.  Er werden meerdere formules opgezet en uitgetest waar bekende namen als Health Center,  Basic Fit en Fit4lady  met succes werden opgericht.

In 2013 heeft hij ook samen met anderen het volledige beheer gekregen over het sport- en wellnescenter De Bloesem te Wognum. Een multifunctioneel centrum voor zowel fitness, met groepslessen en spinning. Tevens een sporthal met een  horeca faciliteit.

De 5 health centers, de 30 basic-fits en de 20 Fit4ladys zijn inmiddels verkocht zodat nu alleen nog De Dars in Wervershoof en De Bloesem in Wognum met succes worden gerund door Ton samen met andere aandeelhouders.

Daar waar grootschaligheid aanvankelijk de opzet was, is de nieuwe trend dat men meer wil kiezen voor wat meer gezellige kleinschaligheid, liefst in de eigen buurt of omgeving,  waarbij groepen de keuze hebben om gevarieerd en onder begeleiding te sporten.  Om dit vorm te geven zijn de eerste stappen gezet om hiervoor leegstaande kerkgebouwen in te richten voor fitness in de eigen omgeving. Over het algemeen is iedereen hier enthousiast over omdat de kerkgebouwen vaak dichtbij staan en  voor meerdere doelen te gebruiken .

De verwachtingen voor de toekomst zijn dus hoog gespannen. Een enthousiast verhaal van een succesvol ondernemer uit ons eigen dorp.

 

 


 

 

  “De Roos” bezoekt Klaver Kaas te Winkel

 

Zoals ons jaarprogramma ook aangeeft bezoeken wij jaarlijks enkele bedrijven in de regio die zich inmiddels hebben onderscheiden en de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Dat was dit keer bij Klaver Kaas te Winkel . Ogenschijnlijk aan de buitenkant een normale veehouderij, maar bij nadere bestudering hebben we vol bewondering meer van het bedrijf leren kennen. We werden meer dan enthousiast ontvangen door de huidige eigenaren , Anita en John Klaver. Dit welbespraakte echtpaar gaf ons in een beknopte inleiding de historie van dit bedrijf  dat in 1930 is gestart door vader, veehouder en hoofd van een gezin van 11 kinderen.  Door onvrede over de melkprijzen van de inmiddels groter wordende melkfabrieken gaven de 3 overnemende zoons aan  dat ze weliswaar interesse hadden in het bedrijf maar niet bereid waren de steeds maar mindere opbrengstprijs voor de melk te willen accepteren van deze grote melkfabrieken. Uiteindelijk hebben ze besloten de melk zelf te gaan verwerken in een eigen melkfabriek en met de bedoeling om zelf dan ook maar kaas te gaan produceren.

KlavergeitteWinkel.JPG

 

 

Daarnaast wilden ze zich onderscheiden door het gras zo schoon mogelijk te produceren en dus met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest en bovendien soyavrij. Ook van toeleveranciers eisen ze dezelfde behandeling en kwaliteit. Om de kaas  te kunnen produceren is in Winkel aanvankelijk een kleinschalige kaasfabriek opgezet waar in 2012 inmiddels al een derde productielijn is bijgekomen. Aanvankelijk verwerkten ze jaarlijks zo’n 11.000.000 liter melk en dat is mede door het aansluiten van enkele geselecteerde bedrijven opgelopen tot 40.000.000 liter. In 1977 rolden de eerste kazen over de toonbank.

KlaverkaasteWinkel-1.JPG

Mede doordat door het productieproces de kaas een mindere zoutsmaak heeft slaat het enorm aan en hebben ze inmiddels daarvan ook al zo’n 100 kaassoorten in de winkels. Inmiddels was ook al besloten op eenzelfde besloten wijze een productielijn voor geitenkaas op te zetten heeft men inmiddels een enorme nieuwe stal gebouwd met daarin maar liefst 2600 geiten. Naast de eigen winkels in Alkmaar, Beverwijk en Nieuwe Niedorp worden de kazen aangeboden bij geselecteerde winkels en kunnen worden beschouwd als producten uit het boven segment. Nog dagelijks is het bedrijf bezig de producten te verbeteren en te vernieuwen. Na de rondleiding op dit enorme bedrijf kregen wij nog een proeverij aangeboden en konden we nog vele bij ons gerezen vragen stellen.

Wij hebben genoten van deze fantastische rondleiding en dat zo dichtbij in Noord Holland

 

Het Bestuur

 


 

 

Wervershoof, november, 2014.

 

Spelavond bij “De Roos”

 

Dinsdagavond 11 november zijn vele leden van onze vereniging met hun partner naar ‘t Fortuin getogen om deel te nemen aan de zeer gewilde klaverjas- of vlotbrugavond. Hier en daar onder begeleiding van luid gezang en mooi verlichte lantaarns op straat van de vele kinderen die nog bezig waren hun Sint Maarten oogst te verzamelen.

Er was dit keer nog weer meer belangstelling voor beide spelmogelijkheden en waarvoor royaal veel mooie en gevarieerde prijzen waren verzameld door Annie Meilink. De klaverjaswedstrijden werden, en hoe kan het ook anders, geleid door de 2 gedreven kaarters Hans Tops en Klaas Meilink. Door de hoge opkomst moesten de groepen zelfs worden gesplitst in het voorcafé en het restaurant. Dat het spannend ging worden werd gaande de wedstrijd wel duidelijk

De uitslag bij het kaarten werd uiteindelijk:

        1 Corrie Kuin                   5351 pt

        2  Monnie de Vries          5046 pt

        3  Koos Kreuk                  5006 pt

Ook bij het vlotbruggen verliep het niet minder spannend omdat er veel meer deelnemers waren dan op was gerekend. Alle leden waren zeer verheugd dat ook Alice van Velzen zich bij de vlotbruggers had aangemeld. Spelleiding voor deze tak van ontspanning was wederom bij Sjaak Besseling en geassisteerd door Jan van Ophem. Omdat gezelligheid mede een belangrijke factor is voor deelname is blijkbaar de belangstelling hiervoor gegroeid. Toch werd er uiteindelijk best fanatiek strijd geleverd.

De einduitslag was even verrassend als de grote deelname.

.      1  Alice van Velzen          219 pt

       2  Sjaak Besseling          167 pt

.      3  Dolf Stam                     144 pt

Veel blije gezichten hebben we gezien bij het uitreiken van de prijzen en, hoe kan het ook anders, werd er nog lang nagekaart over de behaalde resultaten over en weer.

Een geslaagde avond dus die we nog een keer gaan herhalen op 7 april 2015.

 

Het Bestuur.

 

 


 

 Wervershoof, oktober 2913

Biljarttoernooi bandstoten De Roos

 

Bij de Herensociëteit De Roos is, als niet weg te denken onderdeel van de seizoen activiteiten, het jaarlijks terugkerende toernooi bandstoten gespeeld. Ondanks het verlies dit jaar van 2 trouwe deelnemers aan dit toernooi, te weten S. Ruiter en K. van Velzen, werden deze leeggevallen plaatsen als snel weer opgevuld door nieuwe gretige kandidaten. Een heuse najaarsstorm en voetbalwedstrijd konden de enthousiaste deelnemers niet weerhouden om een plaats in de finales te bereiken. Na 2 clubavonden waarin de voorronden werden gespeeld, met 24 deelnemers in 6 poules, werden de finalepartijen afgelopen dinsdagavond gespeeld in ons clubhuis ’t Fortuin.

De leiding was strak georganiseerd en in goede handen bij Kees Swart en Klaas Meilink.

Al snel bleek tijdens het spelen van de kwartfinales dat Jan Buis en Kees Swart in uitstekende vorm verkeerden.

Allereerst ging de strijd om de 3e en 4e plaats  tussen Siemen Tensen en Kees Bot.

Alhoewel Siemen Tensen in de voorrondes zeer goed speelde, en bij de meesten als veruit favoriet werd geacht,  bleek uiteindelijk toch Kees Bot de man met de sterkste zenuwen.

Als we het hebben over “groeien in de wedstrijd ”dan geld dit zeker voor Jan Buis. Ook in de finale partij overklaste hij de toch zeer goed spelende Kees Swart.

Wij hebben dus met zijn allen mogen genieten van een zinderende finale met als uiteindelijke terechte winnaar Jan Buis.

Alle 8 deelnemers aan deze finales gingen blij en met mooi prijzen naar huis

De einduitslag is dus:        1. Jan Buis

                                             2. Kees Swart

                                             3. Kees Bot

Ons libre toernooi zal worden gehouden van 3 t/m 17 februari 2015 en belooft bij voorbaat al weer een spannend toernooi te worden.

 

Het Bestuur.

 


 

 Wervershoof, oktober 2013

 

Bestuurswisseling bij Herensociëteit De Roos

 

Op 7 oktober jl. hield de Herensociëteit De Roos haar 46e jaarvergadering  in ‘t Fortuin .

Alhoewel over het functioneren van het huidige bestuur  geen  enkele reden tot klagen was, had onze secretaris Gerard Kaarsemaker aangegeven, mede gezien zijn leeftijd, geen nieuwe termijn van 5 jaar te willen aangaan. Hij vond het daarom tijd worden dat anderen, en dan met  name  jongeren, het stokje overnamen om de club fris en eigentijds te houden.

 

De voorzitter, W. Sijm, dankte G. Kaarsemaker voor zijn geweldige inzet voor de vereniging in de afgelopen 10  jaren. Als secretaris had hij mede een zeer actieve rol in het organiseren van de vele activiteiten en was altijd de bindende factor binnen het bestuur. Hij nam graag even de nodige bedenktijd om  met weloverwogen uitspraken  de zaken soms van een heel andere kant te  belichten. Wil Sijm bood hem als afscheid een heerlijk pakketje wijn aan.

Gelukkig hebben we in Ton Brakeboer een perfecte opvolger gevonden  die altijd, als dit nodig mocht blijken, op Gerard kan terugvallen

 

Het Bestuur. 

 

 


 

 Wervershoof,  september 2014

 

‘De Roos”bij Dorcas op bezoek.


Iedereen heeft weleens van Dorcas  in Andijk gehoord, maar waar deze organisatie precies mee bezig is, is voor velen niet bekend. Daarom  gingen we dinsdag 16 september op bezoek bij Dorcas.We werden ontvangen door Koos Hollander die ons zou rondleiden door het complex.

Dorcas is een organisatie die hulp geeft aan ieder die in nood verkeert ongeacht religie , ras of levensovertuiging. Om dit mogelijk te maken worden goederen en levensmiddelen door het gehele land verzameld om deze te sturen naar landen waar dit nodig is.

Andijk is het centrale magazijn van waaruit  de vrachten worden samengesteld en verstuurd. In deze loodsen staan enorme stellingen met goederen die zijn ingebracht. Door het hele land zijn verzamelplaatsen en in Andijk worden de goederen en levensmiddelen gesorteerd en verstuurd. . De laatste jaren   worden er per week  5 tot 7 trailers geladen vooral voor Oost Europese landen.

Ook heeft Dorcas door het hele land winkels waarin producten worden verkocht. Andijk heeft zelf ook een grote winkel. Koos vertelde dat ook vaak van grote bedrijven overgebleven goederen of levensmiddelen gratis werden gebracht, vaak nog als  nieuw.

Jan Mol die als journalist veel artikelen over Dorcas heeft geschreven vertelde hierna over projecten in Ethiopië en hoe de organisatie in elkaar steekt. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden. Het streven is om de overhead beneden de 15 % te houden, wat nog steeds gelukt is. Dit zijn dus de kosten van o.a. personeel en gebouwen. Zo behaalden ze in 2013 de eerste prijs in Nederland vanwege het hoge rendement van dit soort instellingen. Jan vertelde over de projecten in Ethiopië waaronder  huizenbouw en scholen, die zeer goed functioneren. Ook word een gaarkeuken voor de allerarmsten in Addis Abbeba ondersteunt. Verder nog projecten voor een vakopleiding en worden studenten in hun studie financieel bijgestaan.

Toch waren  er vanuit de zaal ook wel vragen over het nut van dit soort werk. De conclusie is dan ook dat het de bekende druppel op de gloeiende plaat is. Moet je dan niets doen? Altijd vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Maar veel respect voor de mensen die zich inzetten voor Dorcas. Volgens ons een nuttige avond die je toch weer even aan het denken zet.

Het bestuur.

 


 

 Herensociëteit “de Roos” opent seizoen met oranje tintje.

 

Dinsdag 2 september was de openingsavond van Herensociëteit “de Roos” in haar vertrouwde  stamlokaal “het Fortuin”. De leden zijn inmiddels gewend dat het bestuur altijd probeert om daar iets speciaals te presenteren. Daarom was voor deze avond dhr. Wim Biesterveld uitgenodigd. Wim Biesterveld is sinds vorig jaar Algemeen Directeur van FC Volendam. Hij gaf ons een kijkje geven in de keuken van het betaald voetbal in het algemeen en van FC Volendam in het bijzonder. Daaruit bleek heel duidelijk dat FC Volendam een financieel gezonde club is met grote ambities, zowel sportief als ook sociaal. Daarna kreeg de tweede gast van deze avond het woord. Dat was niemand minder dan Cor Tol. Cor is bij FC Volendam bestuurslid P.R./Media, die alles weet over FC Volendam en zijn geschiedenis. Hij leidt ook altijd de persconferentie na afloop van elke thuiswedstrijd. Doorspekt met vele anekdotes bracht hij een verhaal dat de aanwezige leden en potentiële nieuwe leden zeer wist te boeien. Na afloop dankte voorzitter Wil Sijm de sprekers en wenste hen een prettige Volendammer kermis.

Daarna was er alle tijd voor discussie. Deze geslaagde avond was aan de ene kant een mooie aansluiting op ons bezoek vorige week aan de wedstrijd FC Volendam–Roda JC en een gezellige aanleiding om hier nog even over na te praten, maar aan de andere kant ook een goede gelegenheid voor onze leden die daar niet bij waren om toch de sfeer van het betaalde voetbal te proeven. We hebben tenslotte veel leden met een, vaak heel uitgesproken, mening over voetbal en ook vele van onze leden volgen de wekelijkse verrichtingen van “Het Andere Oranje” met interesse. Dan is zo’n avond natuurlijk een must. Het bleef vervolgens nog heel lang heel gezellig in “het Fortuin”.

 

 


 

Wervershoof, 26 augustus 2014.

 

Geachte heren van “de Roos”,

 

Hierbij nodigen wij u uit voor de openingsavond van ons seizoen op dinsdag 2  september a.s.  U bent van ons gewend dat wij altijd proberen om daar iets speciaals te presenteren. Daarom zijn we er best trots op dat wij voor deze avond dhr. Wim Biesterveld hebben uitgenodigd.

Wim Biesterveld is sinds vorig jaar Algemeen Directeur van FC Volendam. Hij zal ons een kijkje geven in de keuken van het betaald voetbal in het algemeen en van FC Volendam in het bijzonder.

Daarna krijgt onze tweede gast van deze avond het woord. Dat is niemand minder dan Cor Tol.

Hij is bij FC Volendam bestuurslid P.R./Media, die alles weet over FC Volendam en zijn geschiedenis. Hij leidt ook altijd de persconferentie na afloop van elke thuiswedstrijd. Het leek ons aan de ene kant een mooie aansluiting op het bezoek vorige week aan de wedstrijd FC Volendam–Roda JC en een gezellige aanleiding om hier nog even over na te praten, maar aan de andere kant ook een goede gelegenheid voor onze leden die daar niet bij waren om toch de sfeer van het betaalde voetbal te proeven.

We hebben tenslotte heel veel leden met een, vaak heel uitgesproken, mening over voetbal en ook vele van onze leden volgen de wekelijkse verrichtingen van “Het Andere Oranje” met interesse. Dan is deze avond natuurlijk een must.

 

We beginnen 2 september om 20.00 uur met koffie en koek en om 20.30 uur krijgen onze gasten het woord. Daarna alle tijd voor discussie en gezellig samenzijn.

We hopen op een grote opkomst van onze leden en eventuele (potentiële)nieuwe leden en wensen u een heel interessante en gezellige avond toe.

 

Uw Bestuur.

 

 


 

 

Herensociëteit “de Roos”bezoekt F.C. Volendam.


Om het nieuw seizoen goed  te beginnen had de Heren sociëteit  op maandag 25 augustus een bezoek aan F.C. Volendam georganiseerd en het was een topper. 

Met 40 personen vertrokken we om half vijf vanaf ons clubhuis “t Fortuin” naar Volendam. Het was de bedoeling per auto te gaan maar door de grote belangstelling was het mogelijk  een bus te charteren. Via onze voorzitter Wil Sijm kregen we de mogelijkheid aangeboden om F.C. Volendam te bezoeken onder uiterst gunstige voorwaarden. Het ging om een interessante wedstrijd tussen Volendam en Roda J.C  die net uit de eredivisie is gedegradeerd.

We werden in het stadion ontvangen door Arie Obdam, bij velen wel bekent en oud speler van Volendam. We kregen een rondleiding door het hele complex en Arie vertelde hoe er iedere keer weer werd ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in de voetbalsport. Zo zijn er de nodige verbouwingen geweest om bij te blijven, wat heeft geresulteerd in een prachtig stadion. Wat opviel was dat er enorm veel vaak kleinere bedrijven F.C. Volendam sponsoren. Dat het een “warme”club is kon je merken aan de manier waarop men met elkaar om gaat. Zo werden we ook nog  begroet door Algemeen Directeur van F.C. Volendam Wim Biesterveld. Deze komt overigens ook op onze openingsavond van 2 september om te vertellen over het wel en wee van  v.v. Volendam.

Na deze rondleiding en welkom kregen we de gelegenheid om de expositie” uniek Volendam”  “te bezoeken die ook in het stadion is ingericht. Hier wordt de historie van Volendam verteld door Jan Smit . Het verhaald aan de hand van filmbeelden het ontstaan van de plaats Volendam. Eerst de visserij maar vooral later, na het aanleggen van de afsluitdijk, het ondernemen en het toerisme. Drie unieke eigenschappen van Volendam worden naar voren gebracht, namelijk sport, muziek en veel ondernemers. Een heel leuke aanvulling van het bezoek aan het stadion.

Het was inmiddels tegen 7 uur en begonnen honger te krijgen. Hierna gingen we naar de” lange dunne” zaal. Er stond een heerlijk buffet klaar waar gretig gebruik van werd gemaakt.  Vooral de visliefhebbers kwamen goed aan hun trekken. De bediening zorgde er voor dat ieder glas steeds gevuld bleef, dus het was goed dat we met de bus waren.

Hierna begon de wedstrijd en ondanks dat Roda uit de ere divisie komt was Volendam sterker. Met een half uur stonden ze al met 2 –0 voor dus de stemming werd al beter. Het werd een mooie wedstrijd waar uiteindelijk Volendam volkomen verdient met 3 -0 won.

Hierna werd het steeds gezelliger en het werd nog beter  toen Nicolette Swart de wedstrijdbal won omdat zij de man van de wedstrijd goed had gekozen.  Samen ging Nicolette met Ludcinio Marengo op de foto  en die zal wel boven haar bed hangen.

Tegen 11.00 uur gingen we allen bijzonder tevreden naar huis na een pracht avond. Ook voor degenen die niet zo veel om voetbal geven vonden het interessant om eens een kijkje te nemen in de keuken van het betaalde voetbal.  Met dank aan Wil Sijm die het mogelijk maakte om deze avond op deze manier mee te maken. Dit is weer een van de mooie avonden die door de Herensocieit  is georganiseerd.

Het bestuur.

 


 

Wervershoof, 12 augustus 2014

Geachte  leden van “De Roos”,

 

Hierbij presenteren wij U het jaarprogramma 2014-2015 van “Herensociëteit de Roos”. Traditiegetrouw net voor de kermis van Wervershoof op de mat of in de mailbox, zodat u daar onder het genot van een kermisborrel alvast kennis van kunt nemen.

U kunt het programma vinden onder agenda.

Als bestuur hebben wij er naar gestreefd om voor U weer een interessant en tegelijkertijd gezellig programma samen te stellen, voor elk wat wils dus.

Het programma wat hier voorligt voldoet naar onze mening aan deze wens en wij hopen dat ook U zich hier in kunt vinden. Als bestuur zien wij uit naar het komende nieuwe seizoen, waarin wij weer een grote opkomst van onze leden bij onze wekelijkse dinsdagavond verwachten. Wij verwachten ook veel van de speciale avonden, die worden gepresenteerd. De openingsavond van 2 september, waar FC Volendam centraal staat, is meteen al een topper Wij hopen dit seizoen ook een uitbreiding van ons ledental te mogen zien. Vooral een verjonging van het ledenbestand zal onze speciale aandacht hebben. Hiervoor is uiteraard ook uw hulp onontbeerlijk.

Ik wens u allen een mooi en gezellig seizoen 2014-2015 en uiteraard fantastische kermisdagen.

 

Namens Uw Bestuur,

 

Wil Sijm

Voorzitter.

 


 

 Wervershoof, mei 2014

Slotdag Herensociëteit “de Roos”.

 

Voor de slotdag was dit jaar gekozen voor een bezoek aan Hessing in Zwaagdijk.

We werden hartelijk ontvangen en werden verdeeld in 2 groepen zodat we de gelegenheid kregen om alles goed te bekijken. Hessing is een bedrijf waar groente gesneden wordt en verpakt ,wat 24 uur  per dag door gaat en zes en een halve dag per week.  Het bedrijf Hessing bestaat al 40 jaar en is een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied. Groente wordt vers binnen gebracht en binnen enkele uren gesneden verpakt en zo mogelijk afgeleverd. Wat opviel was de controle op hygiëne, alles wordt meerdere keren gewassen en op andere manieren ontdaan van delen die er niet in horen. Ondanks dat het bedrijf de modernste machines gebruikt is er nog veel handwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd in een ruimte met een temperatuur tussen 4 en 6 graden. Dit alles met de bedoeling om de groente zo vers mogelijk te houden. Het snijden en verpakken wordt op 4 locaties uitgevoerd, in Zwaagdijk, Uden, Sint Anna parochie en Helmond. Bij het bedrijf werken in totaal 1200 medewerkers. Om de producten zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen is er een eigen transport bedrijf, Hessing logistiek.  Er is een enorm sortiment van producten, zo worden er ook sappen gemaakt van verschillende soorten groenten en fruit.

Al met al een mooi bedrijf waar hard wordt gewerkt en er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn waar op wordt ingespeeld. Na de rondleiders te hebben bedankt ging het per fiets naar de midget golfbaan in Onderdijk. Daar stond koffie en gebak klaar en ondanks de sombere voorspellingen zaten we in het zonnetje op het terras. Hierna was er gelegenheid om te midget golfen of jeu de boules te spelen. Hoewel de resultaten niet geweldig waren werd er fanatiek gespeeld. Net toen de laatste man binnen was vielen de eerste druppen regen. Binnen werd nog een borreltje gedaan en in een lichte regen ging het op de fiets terug naar ons clubhuis. Hier stond een uitgebreid buffet klaar wat weer uitstekend was verzorgd door de  familie Bot en medewerkers.

Zo werd het een interessante en gezellige slotdag, alles in de buurt, van het seizoen 2013-2014 van Herensociëteit “de Roos”.

 

Het bestuur.

 


 

 

Wervershoof, mei 2014.

Verslag met Gerard van Diepen de bergen in.

Alle jaren heeft Herensociëteit “de Roos”een thema avond die wordt verzorgd door  een van de leden. Dit keer was Gerard van Diepen gevraagd om te vertellen over de vele reizen die hij in zijn leven heeft gemaakt. Gerard is geen man die de normale toeristische reizen maakt, vaak zijn het trektochten door ruige gebieden met weinig comfort. Het is daarom noodzakelijk om in zeer goede conditie te zijn en daarom zie je Gerard ook vaak lange wandelingen maken. Deze avond vertelde en liet hij zien via de video over zijn tochten naar de toppen van bergen.

Gerard vertelde dat een goede voorbereiding van levensbelang is voor bergbeklimmen.

Je moet niet alleen over  een goede conditie beschikken, maar ook krijg je op grotere hoogte te maken met andere klimatologische omstandigheden en minder zuurstof.

In 2003 bezocht hij Nepal, het mekka voor bergbeklimmers.  De Sherpa’s zijn daar belangrijk om dergelijke tochten te maken.. De laatste tijd zijn deze veel in het nieuws vanwege de slechte werkomstandigheden en loon. Hoewel er alle jaren duizenden mensen uit de hele wereld aan deze tochten meedoen gebeuren er nog veel ongelukken. Toch wordt het steeds toeristischer en kun je als je maar betaald comfortabel boven komen.  Gerard heeft ook de Mount Kenia beklommen. deze is 5000 meter hoog maar heel moeilijk te beklimmen. De Kilimanjaro is met 6000 meter  de hoogste berg van Afrika en is een heel mooie klim. Via de video liet hij ons meegenieten van de prachtige omgeving, maar ook vaak regen en mist. Het eten en drinken is te doen maar meestal sober. Voor water moet je zelf zorgen. Door koken of gebruik maken van chloortabletten wordt het water gezuiverd, maar lekker is anders. Een ander land wat Gerard heeft bezocht is Kirgizië een prachtig ruig land  met maar 5 miljoen mensen. Het is een land waar sommige delen onveilig zijn en daarom nog door weinig mensen bezocht. Uit alles blijkt dat je over een heel goede conditie moet beschikken en weinig eisen moet stellen aan eten en reisomstandigheden. Gerard vertelde dat hij meestal [veruit] de oudste was, maar desondanks nooit in de problemen kwam.

Zware tochten wil hij niet meer maken, je wordt toch ouder. Hij moest wel erkennen dat het verslavend werkt om steeds hogere toppen te overwinnen, maar nu is het goed. Hij heeft er enorm van genoten en vond het leuk om dat ook aan ons te laten zien.

Voorzitter Wil bedankte zeker namens alle aanwezigen voor de interessante avond  met wijn en een bloemetje.

 

Het bestuur.


 

Verslag kaarten en vlotbruggen.

Voor de avond met kaarten en vlotbruggen was ook deze keer veel belangstelling.

Het vlotbruggen stond weer  onder leiding van Sjaak Besseling. Het kaarten  weer onder  de deskundige leiding van  Klaas Meilink die het deze keer alleen moest doen omdat Hans Tops was verhinderd.  Ook deze keer waren er  veel leuke prijzen, allemaal weer verzorgt door Annie Meilink. Het werd een echt gezellige avond met de dames en het werd dan ook laat voor dat de laatste naar huis gingen.

De winnaars bij het kaarten waren;

1    Simon  Tensen                            5155 punten

2    Gerard  Hartog                            4937 punten

3    Gertruud  Hartog                         4890 punten

4    Sjaak  Bakker                             4886 punten

5    Lida  Besseling                           4859 punten   

 

De winnaars bij het vlotbruggen;

1    Jan  Bakkker                               153  punten

2    Dolf  Stam                                   151  punten

3    Cees van Velzen                          127  punten

 

De volgende thema avond is op 6 mei en de slotdag op 27 mei. Hier krijgt U uiteraard nog bericht over.

 

Het Bestuur. 

Wervershoof,  maart 2014.

 

 

 

Verslag Herensociëteit “de Roos”bezoekt Haakman Flowerbulbs bv.

 

Op dinsdag 18 maart bezocht onze vereniging het bedrijf aan de Molenweg van het voor ons bekend zijnde bedrijf fa. Haakman. Maar er is veel veranderd. We werden hartelijk welkom geheten door Dick Haakman de grote animator van het bedrijf. Dick is momenteel de adviseur maar ondanks zijn leeftijd nog steeds enthousiast en actief bezig. De basis van het bedrijf werd in de vorige eeuw gelegd door vader Jan Haakman. Toen nog vaarpolder startte hij in 1938 een groente en bollenkwekerij in Wervershoof. Een bezoek aan Rijnsburg legde de kiem voor een eigen broeierij. Eerst in gehuurde kassen en onder kunstlicht, maar altijd zoekend naar betere manieren van broeien. Vorig jaar werd het 70 jarig bestaan groots gevierd, waarbij veel relaties uit diverse landen o.a. Rusland en Japen waren uitgenodigd.

De verkaveling eind jaren 70 zorgde er voor dat het mogelijk was om het dorp uit te gaan. De pallets en heftrucks deden hun intrede en schuren moesten hoog en vlak zijn. De export wat momenteel een belangrijk onderdeel van het bedrijf is begon met Scandinavië met opgeplante tulpen, maar raakte in een klap zijn handel kwijt toen een concurrent ontdekte dat deze als potplanten werden beschouwd en het land niet in mochten. 

Dick Haakman  belandde via connecties, in Zuid Korea en Japan. Dit waren goede tijden, maar in 1997 liep de economie in Japan sterk terug wat zijn weerslag had voor de export van bollen. Door het instorten van de handel met Japan en een fout in de klimaatbeheersing van een cel met bollen evenals spuitschade in een perceel bollen zorgden voor moeilijke tijden. Dick vertelde hier open over, maar deze moeilijkheden zorgden er ook voor dat het bedrijf er sterker als ooit uitkwam. Na een mislukt avontuur eind jaren negentig in China een land met steeds strengere fytosanitaire eisen en een mentaliteit die niet strookte met die van Haakman besloot het bedrijf  de export te richten op Amerika en vooral Rusland. Drie maanden per jaar bezoekt Dick de Russische markt. Vooral de vrouwendag op 8 maart is een topper. Een ander kenmerk van de afgelopen 25 jaar is de teelt van tulpen in Nieuw Zeeland. Dit maakt het ook mogelijk om tulpen in een andere periode van het jaar op de markt te brengen van uitstekende kwaliteit. Dit in tegenstelling van de zgn. ijstulpen waarvan de kwaliteit vaak minder is. Op dit moment teelt men 40 hectare in Nieuw Zeeland.

Dick ziet de toekomst van Haakman Flowerbulbs met optimistisch tegemoet. Wel zul je steeds sneller moeten reageren op veranderingen in de markt en technische vooruitgang. Een rondgang door het bedrijf bevestigde dit. Steeds kostbaardere machines moeten er voor zorgen dat alles beter vlugger en goedkoper verloopt. Indrukwekkend is de ver doorgevoerde registratie van orders, klimaatbeheersing  en het regelen van het productie proces.

Momenteel bestaat het bedrijf uit het broeien van tulpen.

Export met als belangrijkste landen Japan Amerika en steeds meer Rusland.

Teeltbedrijf in Nieuw Zeeland.

Teelt in Nederland in samenwerking met ander bedrijf.

Inmiddels zit er al weer de jongere generatie in de leiding van het bedrijf.

Dick vertelde van zijn vele ervaringen in de verschillende landen, maar het zou te ver voeren  hier in dit artikel op in te gaan.

Wat bij blijft is een enorm doorzettingsvermogen, ook als het minder gaat en het zoeken naar steeds nieuwe mogelijkheden. Het bovenstaande geeft maar een gedeeltelijke indruk van het bedrijf maar ieder was onder de indruk en veel respect voor degenen die dit tot stand hebben gebracht.  Hans Tops dankte dan ook zeer terecht namens allen voor dit bezoek en wenste Het bedrijf veel succes in de toekomst.

 

 


 

 

Verslag presentatie  notariskantoor Mantel-Overtoom uit Andijk.

 

 

 

Wervershoof,  maart 2014.

 

 

Dinsdag 4 maart was notaris  Rinske Mantel van notariskantoor Mantel en Overtoom uitgenodigd om het een en ander te vertellen wat er de afgelopen tijd is veranderd wat betreft testament , vrijstelling enz. Voorzitter  Wil Sijm memoreerde in zijn openingswoordje dat er veel is veranderd. Vroeger behoorde de notaris tot de notabelen van het dorp en in een deftig pak en gezeten achter een groot bureau deed hij zijn werk. Een grote afstand tussen notaris en klant. Nu is het een vrij beroep en echt ondernemen. Hier is notariskantoor Mantel en Overtoom heel goed in. Via advertenties en lezingen timmeren ze aan de weg en via de inloopmiddag of avond is de drempel naar het notaris kantoor erg laag.

Notaris Mantel vertelde, dat om zo breed mogelijk georiënteerd te zijn ze enkele jaren geleden is gaan samen werken met Aad Overtoom in Benningbroek. Zo kunnen ze op allerlei gebied hun diensten aanbieden.  Op agrarisch gebied zijn het specialisten. Sinds kort treedt ze ook op als mediator. Dit werk geeft veel voldoening. Als het gelukt om twee partijen bij elkaar te brengen na veel ruzie en ellende is dit dankbaar werk. Ook wordt ze op deze manier gevraagd bij echtscheidingen. Blijven praten is belangrijk. Notaris Rinske Mantel heeft het vermogen om moeilijke kwesties helder en duidelijk te maken. Via een quiz waarbij een A of B antwoord mogelijk was stelde ze allerlei kwesties aan de orde zodat je wel moest blijven opletten om het te volgen. Ze raadde ieder aan om zijn testament na te kijken of dit nog wel voldoet aan de eisen van deze tijd. Door de veranderde regels in de zorg kan dit in de toekomst van belang zijn. Er waren veel vragen op allerlei gebied en het voert te ver om hier in dit artikel op in te gaan. Ieder is altijd van harte welkom  voor een koppie.

Ondanks dat het laat was heeft niemand zich een ogenblik verveeld en het was terecht dat Wil namens alle aanwezigen Notaris Rinske Mantel bedankte en dit onderstreepte met bloemen en een flesje wijn. Herensociëteit “de Roos” kan terugzien op een interessante en aangename avond.

Het bestuur.

 

 


 

 

Biljarten bij Herensociëteit “de Roos”.

 

Voor  het  biljart toernooi  bandstoten was ook dit jaar weer veel belangstelling.  Over 3 avonden werd gestreden om de prijzen. Hoewel het alle jaren vaak spannend is was het dit jaar toch wel heel bijzonder dat in de finale er een half spel aan moest worden toegevoegd om uit te maken wie de uiteindelijke winnaar was. Hans Tops en Klaas Meilink streden om de eerste plaats en Hans maakte dit als eerste uit. Klaas, die de nastoot had maakte ook zijn partij vol. Dus bleef over de barrage die Hans Tops uiteindelijk won. Het betekent wel dat hun moyenne weer om hoog gaat, maar dat is de uitdaging. De leiding was weer in de zeer deskundige handen van  Siem Grooteman en Kees Swart. Klaas Meilink  bedankte ieder die er voor gezorgd hebben dat het toernooi  geslaagd mag worden genoemd en ook zijn vrouw Annie die weer voor de prijzen had gezorgd. De uitslag bandstoten 2013 is

1 Hans Tops

2 Klaas Meilink

3 Frans van de Gracht.

 

Het bestuur.

 


 

 

 

Herensociëteit bezoekt Interflow.

 

Op dinsdag 21 januari bezocht onze vereniging het bedrijf Interflow in Wieringerwerf ‘

We werden ontvangen door de directeur Cor Boonacker met koffie en koek en hierna  door middel van een power point presentatie op de hoogte gebracht waar dit bedrijf zich mee bezig houd.

Interflow is een specialist op het gebied van het creëren van schone lucht in productie omgevingen met als doel product en persoonsbescherming te bieden. Ze adviseert, ontwerpt, realiseert en onderhoud projecten op dit gebied. Interflow is uitgegroeid tot een internationaal en toonaangevend fabrikant van onder andere cleanrooms , operatiekamers en steriele bereidingsruimten. Zo is kortgeleden  een groot operatie complex  bij het Medisch Centrum Alkmaar { MCA} geplaatst. Het bedrijf bestaat al 40 jaar in een vak gebied wat steeds hogere eisen stelt. Het vinden van technisch hoog geschoold personeel is tegenwoordig erg moeilijk. Sinds 2000 is Interflow een onderdeel van BAM Techniek bv. Bij het inrichten van veel ziekenhuizen speelt Interflow een belangrijke rol om behandelkamers steriel te maken en te houden. Daarom is er een deel van het personeel constant bezig met onderhoud en controle van de specialistische apparatuur.

Na de presentatie werden we door de heer Boonacker rondgeleid door het bedrijf. Hier stonden veel showmodellen van behandelingskasten voor het steriel verwerken van o.a medische producten. Er was als model ook een complete operatiekamer. Wat op viel was dat er veel kantoorruimte aanwezig is om onderzoek te doen en het werk voor te bereiden. Hierna bezochten we de imposante werkruimtes waar computer gestuurde machines het werk doen.  Bij Interflow werken een 80 man en het lijkt mij prettig werken in een interessant en schoon bedrijf.

Uiteraard was dan een woord van dank zeker op zijn plaats om op deze manier kennis te nemen van een bedrijf wat  in de buurt gevestigd is.  Vaak  kom je langs dit bedrijf , niet wetend wat er allemaal gebeurd. Voor veel leden was dit dan ook  een grote verrassing .

Uiteraard werd de heer Boonacker een attentie overhandigt  en nogmaals bedankt voor het bezoek.

 

Het bestuur.

 

  

 Verslag Nieuwjaarsborrel de Roos


Dinsdag 7 januari vierde traditie getrouw onze vereniging met een Nieuwjaars receptie het begin van het nieuwe jaar. Voorzitter Wil Sijm memoreerde kort de ups en downs van het afgelopen jaar en hoopte op weer een mooi vervolg. Hierna kreeg Jan Hollinga het woord.

Jan is nog niet zo lang lid van onze vereniging en dit was een mooie gelegenheid om uitgebreid kennis te maken. Jan vertelde over zijn jeugd in Voorschoten, hoe hij op jonge leeftijd met pottenbakken in aanraking kwam en hier ook veel jaren in heeft gewerkt. Later kreeg hij de gelegenheid om bij Delta Loyd te komen werken en heeft hier 25 jaar lang met plezier gewerkt. Doordat iemand stopte met zijn verzekeringsportefeuille kreeg Jan de gelegenheid om dit voor een redelijke prijs over te nemen. De noodzakelijke kennis van verzekeren had hij al bij Delta Loyd opgedaan en zo werd Jan zelfstandig ondernemer. De verzekeringen zijn vooral gericht op pleziervaartuigen. Sinds kort is zijn kantoor gevestigd in Medemblik, Vooreiland 9. Inmiddels heeft hij ook een vestiging in Roermond. Jaren geleden kreeg hij de gelegenheid een stuk grond te kopen in Wervershoof en bouwde er grotendeels zelf zijn huis. Hij woont er al vele jaren naar volle tevredenheid en gaat er ook niet meer vandaan. Het is een leuke manier om kennis te maken met een nieuw lid en misschien zijn er meer mensen die denken die club is ook wat voor mij. Voorzitter dankte Jan voor zijn plezierige presentatie en wenste hem veel succes met zijn bedrijf.

Op dinsdag 21 januari gaan we op bezoek bij het bedrijf Interflow in Wieringerwerf. Ook dan verwachten we weer veel belangstelling.

Mocht U meer willen weten over onze vereniging, kijk dan op wwwhsderoos.nl

het bestuur.

 

  

Wervershoof, 10 januari 2014.

 

Geachte heren van “de Roos”,

 

Onze eerstvolgende bedrijfsexcursie staat gepland voor dinsdag 21 januari a.s.

Het betreft het bedrijf INTERFLOW in Wieringerwerf.

 

Hierbij enige informatie over INTERFLOW.

Het adres is de Stek 15 in Wieringerwerf. Het is het eerste bedrijf wat je tegenkomt op de weg van Medemblik naar Wieringerwerf, aan de linkerkant.

Gerard Kaarsemaker, die dit bezoek coördineert, heeft met de directeur Cor Boonakker afgesproken dat we er om half acht zijn.

 

Het begint met koffie en koek en  een power point presentatie van ongeveer drie kwartier.

Hierna een rondleiding door het bedrijf. Rond half tien is het einde van dit bezoek en kunnen we daarna gezellig napraten in het Fortuin.

Interflow is een bedrijf dat zogenaamde cleanrooms maakt en onderhoudt. Deze worden gebruikt in o.a. operatiekamers, steriele bereidingsruimten in laboratoria enz. Veel zieken- huizen maken gebruik van de producten van Interflow. Zo zijn ze op dit moment bezig met vier nieuwe operatiekamers ter uitbreiding van het bestaande complex van het MCA in Alkmaar.

Het bedrijf werkt ook internationaal. Bij Interflow werken momenteel 70 mensen.

Weer eens iets heel anders en naar ons idee zeer interessant.

Naar Wieringerwerf is het ongeveer een half uur rijden, dus als we om uiterlijk zeven uur starten  zijn we mooi op tijd. Het is misschien handig om dan gezamenlijk bij het Fortuin te  vertrekken.

 

Graag verzamelen bij het Fortuin. Willen diegenen die met de auto gaan dit even aan Gerard of een van de andere bestuursleden doorgeven, zodat we een indeling voor de auto’s kunnen maken en zo gezamenlijk om uiterlijk 19.00 uur vertrekken .

 

Tel. Gerard Kaarsemaker    581238.

       Klaas Meilink              583121.

       Hans Tops                   586699.      

 

Uiteraard zijn er vanaf 20.00 uur ook de gebruikelijke soosactiviteiten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Uw Bestuur.

 

 


 

 Wervershoof, 18 december 2013.

Geachte heren van “de Roos”,

 

Na de zeer geslaagde viering van ons 45-jarig jubileum(voor de foto’s: zie www.hsderoos.nl) nog een paar mededelingen betreffende ons programma.

 

 

-  Omdat zowel 24 december  (kerstavond) als 31 december(oudejaarsavond) op een dinsdag vallen, normaal onze vaste soosavond, zal er op deze  data geen soosavond zijn. U moet maar zo denken,  een welverdiende kerstvakantie na het feest van 10 december.

                                         

-   Verder vragen wij uw aandacht voor onze traditionele Nieuwjaarsborrel op 7 januari 2014. We heffen dan samen het glas op het nieuwe jaar. Ook dit jaar zal een van onze leden weer iets vertellen over zijn werkzaamheden. Jan Hollinga, specialist in verzekeringen, zal dan vanaf 20.30 een praatje houden over zijn vak.

                    

Tenslotte wensen wij u allen prettige feestdagen toe en een Gelukkig, Gezond en Gezellig 2014.

 

 

 Uw Bestuur.